keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Lobbausinfluenssa

Aamulehti uutisoi: "Sikainfluenssan pandemialuokitus oli lääketeollisuuden lobbauksen tulos"

Olisipa kiva päästä sanomaan "enkö minä sanonut". No, en minä ihan niin sanonut, mutta arvostelin kyllä median lietsomaa hysteriaa. Mikä oli suurin ennustettu "bodycount"? Muistaako kukaan? Tuhansista kuitenkin puhuttiin, ihan lehtien etusivuilla. Itse odotin kyllä, että sentään jotain tapahtuisi. Mutta kuinka monta sairastunutta oikeasti oli? Pari sataa? Kuolleita vähän yli kymmenen? Suomalainen viikonlopun vietto vaatii enemmän kuolonuhreja.

Toisaalta, jos olisin ollut asiasta päättävä virkamies, olisin kyllä itsekin pelannut varman päälle. Jos jotain olisi tapahtunut, niin en olisi halunnut jäädä historiaan henkilönä, joka ei tilannut parin euron rokotetta, jolla olisi voitu pelastaa tuhansia.

Otinpa itsekin rokotteen, kun kerran ilmaiseksi sain. Ja hei, nyt olen kyllä pettynyt, että mitään ei tapahtunut. Siinä meni sekin unelma post-apokalyptisessä maailmassa lähes ainoana henkiinjääneenä kävelemässä autioituneessa kaupungissa ja ryöstelemässä tavaraa hylätyistä kaupoista.

Nyt jäämme odottamaan käykö toteen toinen ennustus, eli että sikainfluessarokote olisi todellisuudessa tappava ruiske. Erityisen tehokas se ei ainakaan ole, tai nopeavaikutteinen, näin kolmen kuukautta sitten rokotetun näkökulmasta.

Ei kommentteja: