sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Rauni-Leena Luukanen-Kilde ja influenssarokotteet

Itseäni on viime aikoina huolestuttanut, miten maamme terveydenhuolto pystyy vastaamaan sikainfluenssan tuottamiin haasteisiin. Tällä tarkoitan etenkin mielenterveyspuolta. Tämä kollektiivinen paniikkihäiriökohtaus ja maailmanlopun hysteria ei voi olla vaikuttamatta pidemmällä aikavälillä ihmisten masentuneisuuteen ja stressaantuneisuuteen. Vaikka itse suhtaudun asiaan rauhallisesti, en voi olla ainakin ärstyyntymättä, kun iltalehdistön lööppipajalla on otettu se isoin fonttikoko taas käyttöön ja kirjoitettu "LAPSIA KUOLEE" tai "ROKOTTEET EIVÄT RIITÄ KAIKILLE" tai "KAIKKI KUOLLAAN VARMASTI".

Elämme apokalyptisiä aikoja. Joku herkempi varmasti tarvitsee kaiken tämän jälkeen kriisiapua.

Tämän lyhyen sikaninfluenssa-alustuksen jälkeen siirryn seuraavaan alustukseen, jonka jälkeen siirryn varsinaiseen postauksen aiheeseen.

Jo pidemmän aikaa on ollut tarkoitus aloittaa blogi, joka käsittelisi pseudotiedettä, eli tuttavallisemmin huuhaata. Koska olen yhtä aikaa sekä kiireinen, että laiska, on tuon blogin perustaminen jäänyt. Siksi aion kerätä tähän blogiin muutamia vaihtoehtotieteellisiä postauksia aiheista, joita on tullut netissä vastaan. Nämä aiheet toisaalta liittyvät tämän blogin teemaan, toisaalta eivät. Nettihuijaukset ovat usein yhtä huuhaata kuin monet pseudotiede- ja vaihtoehto-salaliitto-ufoteoriatkin. Toisaalta, monet huuhaajutut eivät ole huijauksia samassa mielessä. Kyse on uskomuksista, joiden kritoisoiminen epätosiksi on jokseenkin banaalia. Vaikka joissakin huuhaa-jutuissa liikkuu rahaakin, niin esimerkiksi horoskooppien osoittaminen huijaukseksi olisi mielestäni turhaa. Tietenkin jokainen ymmärtää, ettei uraansa ja avioliittoaan kannata suunnitella taivaankappaleiden liikkeiden mukaan. Tietenkin on mahdotonta todistaa, etteivät miljoonien kilometrien pääsä olevat elottomat kivikasat voisi olla syypää siihen, ettei palkankorotusta kuulu tai parisuhde tökkii. Nämä ovat sinänsä uskon asioita, joita ei voi todistaa suuntaan tai toiseen, joten kritiikin sijasta keskityn ylimieliseen kuittailuun.

Ovatko sikainfluenssarokotteet myrkyllisiä?Aloitamme huuhaa-osuuden klassikolla. Rauni-Leena Luukanen-Kilde on kenties tunnetuin suomalainen huuhailija. Hän on julkaissut alan kirjoja lähemmäs metrin pinon ja täyttänyt median juttupulaa jo 80-luvun alusta. Hänen salaliittoteoriansa ovat urbaania folklorea: natsit asuvat kuun pimeällä puolella, ihmisiä hallitaan mikrosirujen avulla ja hallitus kiistää kaiken. Vakoilusatelliitit lukevat ajatuksesi, jos et käytä foliohattua ja sinua ohjelmoidaan jatkuvasti patjanjousien avulla. Googlea käyttäville aitoa Raunia löytyy vielä lisää.

Kuin loogisena jatkona, nyt Rauni-Leena väittää, että koko sikainfluenssa on salajuoni. Itse sikainfluenssa on vaaraton, ja sen varjolla jaetaan rokotetta, jonka tarkoitus on "tappaa noin 2/3 maailman väestöstä tai jopa 5 miljardia ihmistä".

Tällä Youtube-videolla Luukanen esiintyy entisenä terveysministerinä. (Chief medical Officer for Finland, ei ehkä paras käännös, mutta vastaa esim. Yhdysvalloissa korkeinta terveysviranomaista. Mitä Luukanen ei ole tietenkään koskaan ollut, joskin hän oli aikoinaan Lapissa lääkärinä. )Ja tätähän riittää, lisää mm. täällä. Ja täällä: www.infosota.fi

Luukaseen ilmeisesti liittymättä lisää samaa salaliittoteoriaa löytyy:
http://nwo.11syyskuu.net/sika.htm

Tieteellinen tutkimus osoittaa että Sika-influenssavirusta ei ole
tutkittu tyydyttävästi. Se ei ole luotettava, ei turvallinen,
eikä sen hyödyllisyydestä ole takeita.


Tämä ylläoleva lainaus kiteyttää koko huuhaa-filosofian. Tyypillisesti kaikissa huuhaakirjoituksissa esiintyy jossain muodossa lause "tieteellisesti todistettu" (kuitenkaan koskaan tähän "tieteelliseen tutkimukseen" ei suoraan viitata). Ensimmäinen lause on myös loistava esimerkki tautologiasta ja paradoksista samassa lauseessa. Lause on ilmeisesti myös kirjoitettu väärin (enkä nyt tarkoita paria kirjoitusvirhettä), koska sillä pitäisi kai tarkoittaa rokotetta, eikä influenssaa.

Toki kaikki järkevät ihmiset ymmärtävät, että koko sikainfluenssasta 90% on turhaa hysteriaa, joka johtuu vain siitä, että roskalehtien piti saada jotain kirjoitettavaa, kun kouluampumisien uhrit oli jo kaluttu puhtaaksi. Silti yhteen hysteriaan ei kannata vastata toisella hysterialla. Riskiryhmät rokotetaan ja se tietysti rikastuttaa lääketehtaita, mutta maailma ei tuhoudu, vaikka maya-kelenterista päivät loppuvatkin.

Lopuksi mietittäväksi eräs elämän mysteeri: mitä tahansa voi tapahtua, ja milloin tahansa voi kuolla. Miettikää sitä ja koettakaa saada yöllä unta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ei se Rauni täti esiinny Terveysministerinä.
Ne on vaan laittanu erheellisesti tohon YouTuben videon otsikoksi ton Chief medical jne...
Itte Rauni täti sanoo englanniksi monta kertaa että oli Lapin-läänin lääkäri.