maanantai 1. joulukuuta 2008

Hauskoja hakuja

Aina välillä sivustojen statistiikkoja tutkaillessa tulee vastaan mielenkiintoisia sanayhdistelmiä, joilla Googlesta ja muista hakukoneista on haettu ja sivustolle saavuttu. Harmittaa, kun ei ole tullut kaikkein hauskimpia kirjoitettua muistiin. Joka tapauksessa, seuraavanlainen löytyi tämän aamun tilastoista:

bux.to ei kai huijausta


Hakulauseena jo sinänsä mielenkiintoinen. Luulisi, että esim. 'Bux.to huijaus' tuottaisi parempia tuloksia (ilman lainausmerkkejä).

Joillakin ihmisillä on tapana käyttää partitiivia hakulauseissa tyyliin "ilmaisia kuvia alastomista naisista", ikään kuin haut olisivat pyyntöjä tai kysymyksiä (saisinko ilmaisia kuvia). Jotkut jopa kirjoittavat haut kysymyksen muotoon, esim. "mistä ilmaisia kuvia". Tämän sivun statistiikoissa oli seuraava haku "miksi nuoret tahtovat julkisuuteen? " (ilman lainausmerkkejä, mutta kysymysmerkki perässä).

Tämän päivän esimerkissäkin partitiivin käyttö implikoi kysymystä ("onko bux.to huijausta?"). Tuo "ei kai" on tulkittavissa epävarmuudeksi. Ei kai nyt sentään bux.to voi olla huijausta, siellähän niiden sivuillahan sanotaan, ettei se ole huijausta, ja siellä on todisteetkin, että ne maksavat. Tai peräti epätoivoksi, kun joku on lähettänyt sinne 150 dollaria, ei kai tämä nyt vaan ole huijausta, nehän lupaavat lähettää 1500 dollaria takaisin....

Ei kommentteja: