maanantai 19. lokakuuta 2009

Ohjeita kommentointiin

Kommentteja ja palautetta on aina mukava saada, mutta palautetaan mieliin pari perusjuttua kommentoinnista.

Pyytäisin välttämään sanoja kuten "huijaa" tai "petos" tai väkivaltafantastisia kuvauksia siitä, mitä oletetuille huijareille saunan takana tapahtuu. Myöskään ihmisten nimiä ei mielellään kannata laittaa kommentteihin. Ihmisten etnisen taustan arvottaminenkin on vähän niin ja näin. Tämä siksi, että näistä saattaa tulla ongelmia, ei kommentoijille, vaan minulle. Että kiitti vaan.

Omien tekstienkin puolustamisessa on oma vaivansa, joten aina ei jaksaisi ottaa vastuuta blogin kommenteista, vaikka juridisesti blogin kirjoittaja onkin vastuussa koko blogin sisällöstä, myös kommenteista. Jokainen blogaaja saa kuitenkin ennemmin tai myöhemmin palautetta, jossa uhataan oikeustoimilla.

Tämä tuntuu olevan joillekin ihmisille harrastus. Minä esimerkiksi harrastan valokuvausta, koska se on mielestäni kivaa. On myös ihmisiä, jotka harrastavat lentopalloa tai postimerkkeilyä. Sitten on ihmisiä, jotka harrastavat oikeusjuttuja. He keräävät mahdollisuuksia tehdä rikosilmoitus vaikkapa kunnianloukkauksesta ja päästä käymään käräjiä, koska se on heistä kivaa. Todennäköisesti he saavat tästä samalla tapaa äärituntemuksia kuin normaali ihminen saa urheilusta. Oikeudenkäyntejä pienempi, mutta yhtä kiva ajanviete on lähettää asianajajansa kautta uhkauksia bloggaajille.

Niin suurta huijaria ei olekaan, ettei hän kehtaisi vetää esiin "haastan sinut oikeuteen"-korttia. Rehelliset ihmiset, kuten minä, eivät yleensä halua olla tekemisissä tällaisten ihmisten kanssa. Tietysti blogit kuten tämä ärsyttävät tällaisia ihmisiä, mutta kuten sanottu, seison omien tekstieni takana, mutta en halua ottaa vastuuta villeistä kommenteista.

Jos olet epävarma, voit laittaa kommenttisi suoraan minulle, osoitteeseen nettihuijaukset@gmail.com

Toinen asia lainauksista ja linkityksistä.

Joku oli näemmä kopioinut tekstejäni puolen metrin verran Suomi24-palstalle. Ilmeisesti olin onnistunut sanomaan jotain fiksuakin, kun näin tehtiin, ja olen tietysti otettu, että joku pitää minua fiksuna. Mut hei, tekijänoikeudet.

Linkittää saa vapaasti, ja lainatakin, mutta mielellään ei kaikkia kirjoittamiani tekstejä kerralla. Lainauksien pitäminen lyhyenä palvelee myös lukijaa, koska harva jaksaa jaarituksiani sentään kaikkia yhdeltä istumalta lukea.

Tiiviys on hyvä olla mukana myös kommentoinnissa. Lainaukset Wikipediasta nihilismin määritelmästä kannattaa jättää vyöryttämättä kommenttilootaan. En minä niitä lue. Eikä lue kukaan muukaan. Kun kommentoit, pysyä asiassa ja kirjoita ymmärrettävästi.

Ei kommentteja: