maanantai 3. elokuuta 2009

EOK, Eurooppalaisen oikeusturvan keskusliitto ja Wincapita

Kun jo kaikki muut ovat heränneet Wincapitan todelliseen luonteeseen, nousee jostain vielä taho, joka puolustaa puhdasoppista capitalaisuutta. Eurooppalaisen oikeusturvan keskusliitto-yhdistys (EOK) on julistanut jihadin kaikkia vääräuskoisia vastaan.

Toki ymmärrän huolen syytettyjen oikeusturvasta. Näin laajassa jutussa on aina vaara, että yksilön oikeudet jäävät laajempien kuvioiden varjoon. Toki mukana on myös niitä, jotka lähtivät mukaan puhtaasti hyvässä uskossa, ja kuvittelivat olevansa oikeasti mukana sijoitustoiminnassa. Ainakaan minun moraalikäsitykseni mukaan ihminen ei ole rikollinen, jos toimii bona fide, vaikka toki ahneus onkin kuolemansynti. Vaikeinta onkin siis erottaa sudet ja lampaat.

Myös Kailajärven persoonan käsittelyssä on ollut lehdistöllä ajoin varsin värikäs toimintatapa. Lehdistön pitäisi muistaa, että HK ei ole vielä tuomittu rikollinen vaan yksityishenkilö.

Tässä mielessä vastustan yleistä teilauslinjaa ja myönnän, että wincapitalaisilla on myös oikeus puolustautua.

Sen sijaan EOK on lähtenyt agressiivisella kampanjalla puolustamaan nimenomaan Wincapitaa ja sen "sijoitustoimintaa". EOK:n sivut ovat harvinaisen laajat, ja niiden uutisosioin ykkösaihe on tällä hetkellä Wincapita. Yhdistyksellä on myös verkkolehti "Sanomat24.fi", jonka päätoimittaja on sama kuin EOK:n toiminnanjohtaja, Jarmo Juntunen.

EOK oli myös se taho, joka järjesti Wincapitan kohtaamisen Laukaassa. Eok:n ja Sanoma24:n mukaan tapaamisen tulos oli, "ettei tehtyjen selvitysten mukaan WinCapitan jäsenistön toiminta ole ollut rikollista". Koska selvitysten tekijää ei mainita, oletan että selvittäjä oli EOK itse. Selvitysten perusteita EOK ei julkista, eikä julkista kukaan muukaan, koska tiedotusvälineitä paikalle ei päästetty.

Tuotiin ilmi myös, että "WinCapitan toiminta on jo vuosia sitten todettu KRP:n tutkimuksien mukaan lailliseksi toiminnaksi". Haluaisin kyllä tietää, missä KRP on näin sanonut, ja millä perusteella, kun poliisin omien sivujen mukaan ns. "syytä epäillä"-kynnys on ylittynyt. Koska minulla ei ole kristallipalloa, josta voisin voisin nähdä kaikki Krp:n toimet, en käy kiistämään, etteikö KRP olisi voinut näin joskus vuosia sitten sanoa, mutta uskoisin ettei asia ole enää ajankohtainen. Ihmettelenkin, miksi EOK haluaa vielä vuonna 2009 levittää tällaisia huhuja (ex)wincapitalaisten joukkoon.

Aikaisemmin EOK:n oma "asiantuntijakumppani" kirjoitti, että "Mikään ei viittaa, että Wincapita olisi pyramidihuijaus". Ottamatta nyt kantaa siihen, oliko Wincapita pyramidihuijaus (jään odottamaan tästä oikeuden tuomiota), niin on pakko tarttua sanavalintaan: eikö tosiaan mikään viittaa siihen, että Wincapita olisi pyramidihuijaus? Esim. tässä on kattava tietoisku Wincapitasta. Sieltä saattaa löytyä ainakin muutama viite siihen, että saattaisi olla syytä epäillä Wincapitan olevan pyramidihuijaus. Oli totuus mikä hyvänsä, niin kyllä aika moni asia viittaa siihen, että kaikki ei ollut aivan kunnossa.

Ehkä epäilykset hälvenevät, kun yrityksen viralliset taustahenkilöt, Ana Valenzuela Miranda, Juanita Rodriquez Reyna sekä Maria Esther Cherigo Gonzalez saapuvat Panamasta selvittämään asiaa.

Entä se puhdasoppisuus? Kun jo valuutta-ahtopainemittarikin on purettu ja todettu pelkäksi flash-animaatioksi, uskotaan EOK:ssa edelleen, että sijoittajat ovat tehneet voittoa nimenomaan Wincapitan menetelmällä. Kaikki muu on salaliittoa:

Kenties se [KRP]salaa jotakin sellaista, että Wincapitalla oli valmistumassa automaattinen ja ennennäkemättömät voitot mahdollistava valuuttakauppajärjestelmä (tietokoneohjelma), ja että voiton jaon perusta (”vanhoille jäsenille”) olisi juuri lisenssiosuuksien arvonnousu tähän jo käytössä olleeseen valuuttakaupan singnaalijärjestelmään sekä kehitteillä olleeseen automaattiseen valuuttakauppajärjestelmään? (lähde)


Kenties. Muistakaa kuitenkin foliohattu. Juttu jatkuu:

Salaako KRP jotakin sellaista, että Wincapitan järjestelmällä on moni tehnyt suuria voittoja käymällä valuuttakauppaa sen avulla itse? Ja jos näin on, eikö Wincapitalla ollut olemassa vähintään 100 miljoonan euron arvoinen tuotepaketti valuuttakauppaohjelmia? Ja mitkä olisivat uuden kehitteillä olleen automaattisen valuuttakauppajärjestelmän arvoluvut tuotekehityksen päätyttyä menestyksellisesti? Miljardi euroa? Kymmenen miljardia euroa? Mihin siinä tapauksessa olisi tarvittu käytyä valuuttakauppaa? Eikö kaiken ydin ole tässä Wincapitan ohjelmisto-omaisuudessa?


Koska olen tavallista tyhmempi tallaaja, aivoni tekevät lakon jo ensimmäisen lauseen kohdalla.

Jään kuitenkin lopetukseksi miettimään Wincapitan ohjelmisto-omaisuutta.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Selitäppä sitten miksi Suomen Pankilla on 40% wincapitan signaalijärjestelmästä, ja kukas tiedostot antoikaan, kas kas Krp itse. En tienytkään, että jos minulta esim poliisi takavarikoisi jotain pois, niin sen poliisi voi antaa sitten "kolmannelle" taholle. Ei tarvitse kovin kauaa miettiä, mikä tässä on takana. Pankki haluaa signaalijärjestelmän keinoja kaihtamatta, ja korpit ottaa pankin herroilta käskyjä vastaan. Kaikki mitä 99% väestöstä tietää median ja korppien taholta, on silkkaa skeidaa. Tällaiset saastatko Suomea pyörittää. Kts. ystävällisesti anttalainen.com. Sieltä löytyy lisää faktaa et miten on asiat tämän päivän Suomessa. Maa, jonka luulin olevan kaukana Venäjän hallinnosta, mutta vitut!!

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi:

Mikäli uskot, että valuuttamarkkinat voisi teknisellä analyysillä voittaa, olet idiootti. Lisäksi todettakoon, että toimivan signaalijärjestelmän olisi todennäköisesti tehnyt joku MIT:n tms tutkija, eikä jonkun peräkylän rahanahneet pulliaiset. Ja niin kuin on useasti todettu, signaalijärjestelmä oli looppaava animaatio.

Anonyymi kirjoitti...

Tuolla lisää EOK:ta

http://www.vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=4085&sid=57dc8a86c646ba98711be44ed42c086a

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos linkistä. Saisiko tästä jotain tiivistelmää? Yhdistystouhut ovat aina sen verran monisyistä meininkiä, etten jaksaisi lukea kymmenien sivujen mittaisia nettikeskusteluita.

Linkistä linkkiin löytyy kuitenkin EOK: liittovaltuutettu Jorma Uskin blogi. Häneltä lyhennetty lainaus:

"WinCapitassa on kahdenlaisia asianosaisia: niitä, jotka ovat "vilpittömässä mielessä" sijoittaneet rahojaan, mutta menettäneet ne huijaksessa.
Sitten on niitä, jotka ovat saaneet talaoudellista hyötyä noitten edellisten kustannuksella. [..]Aiankin Kavonius ja Juntunen ovat avoimesti asettuneen jälkimmäisten äänitorveksi. Vaikka he siinä toimisivatkin 'yksityishenkilöinä', on heidän asemansa vuoksi myös EOK väistämättä leimautunut heidän kantaansa. [..]EOK siis ajatteli istua kahdella pallilla: Puolustaa samanaikaisesti sekä WinCapitan uhreja, että heidän rahansa vieneitä?
Nyt täytyy ääneen ihmetellä, ettei varatuomari näe intressiristiriitaa. Tuollainen on ollut esimerkiksi peruste asianajajaliitosta erottamiseen. [..]

Perin omituinen on tuokin käsitys, että laittomasti saatu etuus voisi muuttua lailliseksi sillä, että tekijä toimi "vilpittömällä mielellä".[..]Varmistunut on myös, että kansalaisten silmissä EOK on rinnastettu WinCapitaan, enkä suinkaan moiti heitä, koska EOK:n keskeiset toimijat ovat antaneet sille perusteen."(korostukset minun)
Admin, Nettihuijaukset

Anonyymi kirjoitti...

EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen haikailee politiikkaan

Juttu: http://www.vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=4408www.vanhemmat.com - Ari

Anonyymi kirjoitti...

Lapin vaalipiirissä pari tuhatta ääntä riittänee läpipääsyyn. Ja jos tuhansilla riittää vielä uskoa Wincapitaan, niin miksipä ei Juntuseen.

Ja ovathan perussuomalaiset saaneet tämänkin miehen eduskuntaan.

Admin, Nettihuijaukset