sunnuntai 23. elokuuta 2009

Yrityshakemistoista taas

Tästä aiheesta ei näytä asia kirjoittamalla loppuvan. Linkkaan nyt toiseen blogiin, jossa kerrotaan että:

yhdelle yritykselle oli kaupattu kahta eri hakuyritystä Telehaku.fi ja ABC.fi. Toiseen näistä kyseinen yrittäjä oli mennyt jo mukaan ja laskukin oli maksettu. Tänään sitten yrittäjä aukaisi kirjekuoren jonka lähettäjänä oli ABC.fi portaalit johon yrittäjä oli liittynyt puhelinkeskustelun perusteella. (Lähde)


Tarkkana saa siis olla, jotta muistaa kysyä moneenko eri hakemistoon tuleekaan liityttyä. Sinänsä ei ole mitään ihmeellistä siinä, että sama firma omistaa useita eri hakemistoja. Näitä firmoja läpikäyneenä se tuntuu olevan pikemminkin sääntö kuin poikkeus. Aika outoa kuitenkin, että laskut lähetetään eri kirjekuoressa, vaikka tuotteita markkinoidaan samalla puhelinsoitolla.

Kysymys kuuluukin, 1) onko olemassa ainoatakaan yrityshakemistoa, jolla ei olisi minkäänlaisia "erikoisuuksia" laskutuksessa ja 2) olisiko yksikään näistä yrityshakemistoista elinkelpoinen ilman näitä erikoisuuksia? Jos tuote on tarpeeton ja hinta kohtuuton, ainoa tapa tehdä tiliä tuntuu olevan luova laskutus.

Alkuperäisen jutun kommentitkin ovat sinänsä mielenkiintoisia.

Yrittäjänedunvalvonta YEV.fiMainostoimisto Forive on ilmeisesti kopioinut Suomen Verkkoviestintäkeskuksen (SVVK) liikeidean, ja markkinoi markkinointikieltoja yrityksille. Eli kun lyöt pätäkkää tiskiin, niin eivät AaBeeCee.fi ja YyKaaKoo.fi ja muut liirumlaarum.fi-hakemistojen markkinoijat enää soita sinulle kesken työpäivän.

Jäämme odottamaan, millaisia kokemuksia tästä ihmisille kertyy.

Mielenkiintoinen yksityiskohta tosin YEV.fi:n sivuilta löytyy. Lähdekoodiin on merkitty seuraavasti:

meta name="robots" content="noindex, nofollow"


Tämän tarkoitus on estää sivujen näkyminen Googlessa ja muissa hakukoneissa. Miksiköhän?

Niin, ja yrityksen nimi näköjään tosiaan on Suomen Yrittäjienedunvalvonta. Yhteenkirjoitettuna. Puhelimessa lausuttuna se tosin kuulostaa samalta kuin "Suomen Yrittäjien edunvalvonnasta tässä hei..."

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

voi vitalis juuri tuo. suomen yrittäjien,edunvalvonnasta hämäännyttää.

Anonyymi kirjoitti...

Työskenneltyäni viikon yrityksessä huomasin, että kaikki toiminta hämärää ja liikaa kyseltyäni sainkin kenkää firmasta. Eli Advertisor,forivelaki,forive,YEV kaikki kakkaa...

Anonyymi kirjoitti...

Minulle ilmoitettiin yhtäkkiä jostain laskusta, kaksi vuotta vanhasta, jota en ole koskaan hyväksynyt. Uhkailevat käräjillä. Sanonpahan vaan, että jos tämä firma ei ole läpimätiä huijareita täynnä, niin ei sitten mikään.

äippä kirjoitti...

Minullekin soitettiin laskusta jota en ole maksanut, enkä hyväksynyt. Mikä mahdollisuus mulla on viedä asia käräjille tai antaa mennä niin kuin vastapuoli sanoo?
Suomen yrittäjienedunvalvonnalla ja lakitoimisto Forivella on sama osoite. Samaa huijasta siis molemmat?

Anonyymi kirjoitti...

olin itse töissä kyseisessä firmassa pidemmän aikaa ja täytyy sanoa,että kaikki sujui mallikkaasti.kaikki mitä luvattiin niin tehtiin!seurasin itse tilannetta,sillä mitään humpuuki sukkakauppoja en ala tekemään!

Anonyymi kirjoitti...

Erittäin "luotettava" firma. Tänään sain myös puhelinsoiton kaksi vuotta vanhasta laskusta. Ensimmäisessä lauseessa minulle ilmoitettiin "emme halua riitaa" ja toisessa lauseessa uhkailtii jo käräjillä. Hyvin yrittävät kusettaa pien yrittäjiä. Vois sanoo et rupee vituttaa tuollaset paviaanit. Eikö niitä saada millään kuriin tässä maassa? Sama touhu jatkuu vuodesta toiseen

Anonyymi kirjoitti...

http://deski.fi/9/9/directa-oy-teki-tutkintapyynnon-yrittajien-edunvalvonta-nimisen-yrityksen-toiminnasta-13006

Anonyymi kirjoitti...

Mutsi haksahti ottamaan (yrittäjien edunvalvonta oy) palvelun yli vuosi sitten, irti sanoin samantien ohjeiden mukaan kirjallisesti ja nyt satelee uutta laskua.

Anonyymi kirjoitti...

YEV:n toimintamalli on ihan samanlainen kuin numeropalveluilla eli tehdään asiakkaan käsityksen mukaan määräaikainen sopimus, joka sitten onkin yllättäen kestotilaus. Lisäksi YEV ei voi irtisanoa kolmantena osapuolena tehtyjä sopimuksia vaan ne pitää irtisanoa itse. Sääli että meitä tyhmiä riittää aina vaan huijattaviksi.

Anonyymi kirjoitti...

Hei taas kaikki palstan lukijat

Nyt on taas aika kirjoittaa tänne vastine kaiken tämän paskanpuhumisen vuoksi mitä täältä löytyy. Kirjoitan Suomalaisen yrittäjän edunvalvonnan hallituksen edustajana. Nimeäni (Sami) en tänne laita mutta jos osaa tänne kirjautua osaa sen varmasti hakea yritystietojärjestelmästä. Minulla ei ole liiketoimintakieltoa eikä kotia. Suomalaisen yrittäjän edunvalvonnalla ei ole mitään tekemistä esimerkiksi tämän Balttian yritysavun kanssa. Yrityksestä alkuvuonna 2014 erotettu entinen toimitusjohtaja on perustanut tämän kilpailevan yrityksen nimeltä Balttian yritysapu ja se toimii Virosta käsin. Olemme tehneet tästä yrityksestä useita rikosilmoituksia koska tämä entinen tj on varastanut asiakastietoja yrityksesä toimiessaan. Meillä ei ole myöskään yhteyksiä edellä mainittuihin muihin yritysiin kuten SWK, Suomen yrityskeskus eikä mihinkään muuhunkaan noista paitsi Forive Lakini sekä konkurssiin mennyt Finanssiyrittäjät.

Bisneksemme on "laillinen", hyvin yksinkertainen sekä asiakkaillemme "tehokas". Asiakas lähettää meille laskun joka on mielestäaiheeton tai myyty hänelle ns. pakolla. Me "riitautamme" sekä "irtisanomme" nämä aiheettomat laskut "varatuomarimme" avulla asiakkaidemme puolesta. Lähetämme myös markkinointikieltoja satoihin yrityksiin. Ikävä kyllä useat yritykset eivät kieltoja enää kunnioita saknktioiden uhallakaan. Annamme lisäksi neuvontaa ja ohjausta kaikenlaisissa näkyvyyksiin liittyvistä asioista. Meitä parjaavat näillä sivustoilla jatkuvasti kilpailevat yritykset sekä nämä näkyvyys/numeropalvelu pakkokauppiaat joilta viemme paljon väärillä perusteilla hankittuja tuloja reklamoimalla asiakkaillemme lähetettyjä aiheettomia laskuja. Toivon että tällainen paskanjauhminen täällä loppuisi ja jokainen keskittyisi omiin asioihinsa ja jos jonkin väiteenn esittää antaisi siihen myös riittävät perustelut. Niin helposti ihmiset usovat nykyään mitä kuka tahansa tänne keksiikään kirjoitella. Surullista meidän(Sami) kannalta.