sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Luotettavaa verkkokauppaa

Varmasti monien mielestä olisi hienoa, jos verkkokauppaa valvoisi jokin puolueeton taho. Tämä taho voisi esimerkiksi myöntää luotettaville kaupoille sertifikaatin.

Tähän tarpeeseen pyrkii vastaamaan Luotettavaaverkkokauppaa.fi.

Epäselväksi vain jää, miten Luotettaa..jne.fi käytänössä valvoo kauppojen luotettavuutta, eli onko listalle pääsemiseen mitään muuta edellytystä kuin liittymismaksun maksaminen. Maksu muuten on seuraavanlainen:


TUTUSMISTARJOUS
Tarjoamme
300 nopeimmalle liittyjälle erikoisedut.

1. Liittymismaksu 0 euroa,
normaalisti 700 euroa.
2. Palvelun vuosimaksu on 350 euroa, nyt 300
nopeinta saa yhden vuoden vuosimaksulla 2 vuotta
Tämä tarkoittaa säästöä heti 1050
euroa.


Elämä on.

Ainakin jo yksi firma ehtii mainostaa sivuillaan "tulleensa hyväksytyksi". Yllätyksenä ei varmaan tule, että hyväksyjillä on samat nimet kuin hyväksynnän saajillakin, eli sama JJ-porukka omistaa myös Luotettav-huoh-aaverkkojne.fi-palvelun.

Jotenka. Täten sitten juhlallisesti perustan "Aina Oikeassa Olevien Blogien" sertifikaatin ja vielä juhlallisemmin myönnän sen itselleni perustein, jotka vain itse tiedän.

4 kommenttia:

Petri kirjoitti...

Tämä Luotettavaaverkkokauppaa.fi on jo ainakin muutaman kuukauden ikäinen yritelmä, koska törmäsin siihen jo alkuvuodesta ensimmäistä kertaa. Idean keksinyt taho on keksinyt itse asiassa tehdä rahaa myymällä melkein/täysin tyhjää, mutta toteutustapa ei ole ollut loppuun asti hiottu. Jos itse lähtisin tuollaista sertifikaattia lanseeraamaan, laittaisin itse sertifikaattikuvan ja palvelun nettisivuston näyttämään luotettavuutta henkivältä ja mainitsisin sivustolla joitain vakuuttavanoloisia valvontakeinoja, joilla verkkokauppojen luotettavuutta testaillaan.

Nettihuijaukset kirjoitti...

Nimenomaan. Kun edes noita "sääntöjä" ei ole viitsitty loppuun asti miettiä, niin ei hyvältä vaikuta. Lähinnä sääntöihin kuuluu, että verkkokauppiaan pitää noudattaa Suomen lakia. Ja tätä valvomaan meillä on olemassa rikospoliisi. Enkä jotenkin usko, että luot.kaup.fi valvoisi kauppojen laillisuutta tehokkaammin kuin poliisi.

Jos olisi oikeasti jokin sertifikaatti (sivusto varmaan yrittää samaistua Avainlippuun ainakin logon perusteella), jonka saamiseksi olisi tietyt vaatimukset, ja niitä testaisi ammattitaitoinen henkilökunta, niin se voisi olla ihan kannatettavakin. Nyt tuo on lähinnä rahastusta.

Lady Manhattan kirjoitti...

Hii ! Olen kyllä sitä mieltä, että minun blogini ansaitsee myös tuon "Aina Oikeassa Olevien Blogien" sertifikaatin! Missä se viipyy?!

Juhlatkin voidaan pitää, sertifikaatin perustelut sikseen, kunhan se minulle myönnetään. Juhlallisesti, hehee.

Sami Määttä kirjoitti...

Minäkin törmäsin oman nettikauppani puitteissa tähän "sertifikaattiin". Ensinnäkin: sertifikaatin läpäisyperusteet ovat niin yksinkertaiset, että varmasti käytännössä kaikki verkkokaupat läpäisevät ne. Toiseksi: Kaikkein tärkein seikka turvallisuuden kannalta on jätetty pois listalta, eli varsinaisen maksamisen turvallisuus. Esimerkiksi se ihan kaikkein tärkein turvallisuusseikka jätetään tarkistamatta, eli käytetäänkö verkkomaksamisessa salattua verkkoyhteyttä (SSL).

Järjetöntä että nyt esim Ylen jossain uutisessa oli maininta tähän sertifiointiin, tyyliin: "Ostakaa ihmiset vain sertifioiduista verkkokaupoista.".