maanantai 13. huhtikuuta 2009

Directan oikeusseikkailut

Vaikka tässä blogissa onkin omistettu sivujen mittaisia vuodatuksia nettihakemistojen parjaamiseen, niin nimeltä on jätetty mainitsematta kaksi klassikkoa, koska ne ovat saaneet niin paljon huomiota muualla. Nämä ovat

Suomen yritysrekisteri (ei kaupparekisteri)
Directa (ei Fonecta).

Directasta kannattaa lukea esim. Harto Pönkän tai Pate Ylisen blogista.

Jokin aika sitten Directa haastoi Suomen Yrittäjät oikeuteen ja yritti lopettaa 500 000€ uhkasakon voimallla kirjoittelun yrityksen toiminnasta. Juttu ei mennyt oikeudessa kuitenkaan läpi. Vastaavasti n. 1000 Directan entistä asiakasta on tehnyt Directasta rikosilmoituksen.

Nyt sitten Directa on haastanut oikeuteen Suomen verkkoviestintäkeskuksen ja oikeus langetti sadantuhannen euron uhkasakon. MTV3:n uutisesta tosin ei oikein käy selväksi, mitä tämä käytännössä tarkoittaa:

Irtisanomme esimerkiksi yrittäjän tekemiä sopimuksia heidän puolestaan. Tästä suivaantuneena Directa haki oikeudelta turvaamistointa, joka kieltää meitä antamasta Directasta totuudenvastaista tietoa, myyntijohtaja Mikko Vilppula yhtiöstä kertoo.


No, ainakin ne, joiden mielestä SVVK:n toiminnassa oli ainakin jotain epäilyttävää saivat epäilyksilleen vahvistusta.

Mutta hyvin näyttäisi olevan Directakin vielä pystyssä. Ehkä tehokas puhelinmyynti (josta on ns. kokemusta), laskujen lähettäminen "varmuuden vuoksi" ja sopimusehdot, joista ei pääse irti ilman lakimiestä ovat avain menestykseen.

Ei kommentteja: