sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Messenger-kalastelua jälleen

Taas on joku ryhtynyt kalastelemaan Messengerin tunnuksia (via Hpweb). Mm. seuraavanlaisia viestejä on liikkeellä:
Teemu: Maksuttomalla palvelullamme näette ketkä ovat poistaneet tai estäneet teidät MSN:ssä.
http://www.BonusMeDirect.info

Niiahan minä: Paina tästä
http://www.TheMelodyHits.info


Lähinnä yrityksenä on kaapata toimivia Messenger-tilejä, joiden avulla todennäköisesti lähetetään roskapostia. Nykyään roskapostifiltterit ovat jo melko tehokkaita, joten spämmääjien pitää keksiä uusia keinoja.

Eli tietojaan ei kannata antaa hämärille sivuille, ellei halua osoitelistalla olevien kaverien sähköpostia tukkoon roskapostista.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Puhdas nettihuijaus on kansainvälinen be2 joka rantautui raukoille keväällä 2007. Onko sinulle tuttu?

Anonyymi kirjoitti...

Juu, onhan tuo tuttu. Tarkoitus on myöhemmin kirjoittaa myös Be2:stä ja monesta muusta paikasta "deittihuijaukset" otsikon alla. Aika monet nettideittauspaikat huijaavat ainakin kahdella tavalla: 1) rekisteröityminen on ilmaista, mutta deittailusta pitää maksaa korkeita kuukausimaksuja (deittipaikat kuitenkin voivat käyttää ks. henkilön profiilia vapaasti markkinointitarkoituksiin) 2) deittiprofiileista suuri osa on tekaistuja, kuvat ladattu netistä tai ostettu kuvapalveluista.

Be2:een en ole tarkemmin tutustunut vielä. Katsotaan, kun ehdin.

Admin, Nettihuijaukset

Anonyymi kirjoitti...

Be 2 on vielä hieman määrittelyjäsi ovelampi, se täyttää kaikki mainitsemasi määritteet 1-3, mutta lisäksi hommassa on erityisen nerokas clue: sopimuksesta ei pääse irti kuin kuolemalla tai prkeleellisillä reklamaatioilla luottokuntaan ja kuluttaja-asiamiehille. Moni ei jaksa tai ottaa häpeissään takkiinsa. Suomessa varmasti tuhansia uhreja jo, vaikka suht uusi tulokas. Markkinoi aggressiivisesti ja "elegantin" oloisesti.

Odotan kiinnostuneena, mitä be2:sta ja muista kerrot. Muita en tunne, kyllä se sormen lipsahtaminen näppäimillä sen verran kalliiksi tuli tun be2:n kanssa....Ja tähän sitten ei hymiötä!

Anonyymi kirjoitti...

Vielä laitan sinulle ainoan lehtijutun, jonka asiasta löysin. Ihme ja kumma, mutta asiaan on tarttunut suomalaisesta mediasta vain (tietääkseni vain) Etelä-Saimaa.

Tässä:


http://www.esaimaa.fi/Talous---Talousuutiset/2008/03/29/Nettideittipalvelu+be2:sta+tulvii+valituksia+Kuluttajavirastoon/200815006908/8

Anonyymi kirjoitti...

Kappas, hyvin mielenkiintoista. Kiitti linkistä. Eiköhän tästäkin tule jotain juttua, kunhan ehdin tutustua hieman paremmin.

Admin, Nettihuijaukset

Anonyymi kirjoitti...

Minä myös jään mielenkiinnolla odottamaan mitä onnistut tuosta deittaushuijauksesta paljastamaan. Näyttää tosiaan olevan erittäin kansainvälinen k*setus.

Anonyymi kirjoitti...

Muuten mielenkiintoista, mutta be2 näyttää *mainostavan* sivuillasi.

Uskottavaa?

Anonyymi kirjoitti...

"be2 näyttää *mainostavan* sivuillasi. Uskottavaa?"

Ja tämän kommentin pointti oli siinä, että blogiin jätetyt Be2:ta kritisoivat kommentit eivät voi pitää paikkaansa, koska saan Be2:lta rahaa? Eikö sen pitäisi olla toisin päin?

Vakavasti ottaen: nuo ovat Googlen Adsense -mainoksia. Minulla ei ole juurikaan vapautta valita näytettäviä mainoksia, vaan Google valitsee ne sivuilla olevien avainsanojen perusteella.

Voin periaatteessa jälkeenpäin kieltää esim. Be2:n mainosten näytön, mutta miksipä kieltäisin. Mikäpä sen hauskempaa, kuin että Be2 mainostaa omien kritiikkiensä vieressä.

Enemmänkin luulisi ongelmia aiheuttavan tuo Deittaa.netin maksettu mainos.

Admin, Nettihuijaukset

Anonyymi kirjoitti...

Jos saat huijareilta rahaa, niin mikäs sen hauskempaa!

Huomasin muuten, että Iltalehdessä on tänään tarinaa beekakkosesta.