Sain tänään seuraavanlaisen ilmoituksen postiini:
I buy previously owned .COM domains in bulk and just purchased w************.com. I noticed that you own w************.net. If you want the more popular .COM version please go to:
[linkki poistettu]
If you are not interested just hit delete. This is a one time note for the owner of w************.net.
All the best,
Warren Davis
Email: warren.davis@dcinchq.com
Phone: 1-866-832-8718
Omistan tosiaan tuon .net-päätteisen verkkotunnuksen, ja nyt minulle haluttiin kaupata myös .com-päätteistä. Hinta vain oli viisinkertainen, eli 50$, kun esim. Enom.comista tai GoDaddyltä saman domainin saa rekisteröitöityö 10$-hintaan. Ja toisinkin kuin viestin lähettäjä väittää, .com-pääte on edelleen vapaana. Eli huijari on käynyt rekisteröintitietoja läpi ja massapostittanut tuota viestiä sen toivossa, että joku sattuisi tilaamaan verkkotunnuksen hänen firmansa kautta. Ei mikään pahin kuulemani ryöstöhinta, mutta melko kallista kuitenkin, ja markkinointimenetelmä on vähintäänkin arvelluttava.
Samanlaista kikkaa käytti suomalainen Ripex-niminen yhtiö. Ripex ilmeisesti kävi läpi fi-tunnuksen rekisteröineitä yrittäjiä. Ripexin edustaja lähestyi yrittäjiä puhelimitse ja kertoi, että joku kolmas, Ripexin tuntama taho, on kiinnostunut yrityksen nimellä varustetun ulkomaisen domain-nimen rekisteröimisestä. Com- ja net-tunnuksien rekisteröimisestä pyydettiin jopa satojen eurojen hintaa, kun normaalisti suomalaiset palveluntarjoajat rekisteröivät tunnuksia korkeintaan parin kymmenen euron hintaan. Yrityksiä oli kehotettu kiirehtimään domain-nimen rekisteröimistä, jotta se ei joutuisi vääriin käsiin. Kuten ensimmäisessäkin tapauksessa, domain-nimet kuitenkin olivat ja säilyivät edelleen rekisteröimättöminä.
Vaikka sanotaan, ettei ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa, niin harhaanjohtava markkinointi on Suomessa edelleen kiellettyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti