torstai 8. toukokuuta 2008

Huuto.net-huijari jäi kiinni

Ostin kesän kunniaksi käytetyn retkipyörän Huuto.netistä. Huusin ensimmäistä kertaa (tai avovaimoni huusi) ja sain pyörän kohtuuhintaan. Jo samalla viikolla vaihevaijeri napsahti poikki. Vaijeri oli ruostunut, koska sitä ei oltu öljytty.

Noh, pikku vika, ja olisi itse pitänyt olla tarkempi.

Hieman pahemmin tulivat huijautuksi ne 50 hyväuskoista, jotka ostivat kolmekymppisen keravalaismiehen kauppaamia pelikonsoleita, pelejä tai digiboxeja. Rahat piti maksaa etukäteen, mutta tuotteita ei koskaan lähetetty. Mies ehti kääriä n. 5000 euron voitot huijauksellaan.

Outoa sinänsä, että tuollaisesta jää kiinni vasta, kun on huijannut jo 50:ntä henkilöä. Luulisi, että ip-osoitteen ja pankkitilin perusteella huijari voitaisiin jäljittää helposti. Noh, ip-osoitteen voi salata ja tuskin pankkitilinkään avaaminen väärällä nimellä on mahdotonta.

Poliisi suosittaa, ettei rahaa maksettaisi ennen kuin on nähnyt tuotteen.

1 kommentti:

Petra H kirjoitti...

Ja ainahan se ostaja ei oo huijattavana. Esimerkkinä tässä aikas tuore tapaus meiltä iteltämme. Ollaan puhelinta myymässä keltasen pörssin kautta. Onneks tajusin googlata niitä tietoja ja yllätysyllätys, paljastu et täsmälleen samaa viestiä tarjoovat yhtäläisyyttä on tekstin sisältö ja osote mihin tutteen voi lähettää. Tees selvitystä näistäkii.Googlaa osote 200 Akinsanmi street Idi Oro Ekotedo nii löytyypi muitten kokemusta :)