maanantai 11. tammikuuta 2010

Pikku-uutisia

Tällä kertaa tulee kolme pientä jutuntynkää, koska olen liian laiska kirjoittaakseni näistä kunnon postausta. Ehkä myöhemmin.

Älä soita tänne enää koskaanEräs lukija lähetti sähköpostia ja kertoi oudosta puhelusta. Kyseessä oli telemarkkinoija, joka myi telemarkkinointikieltoa. Tilaamalla Soittokielto.fi -palvelun voi estää puhelinmyyjiä soittamasta.

Jos tällaisen puhelun vastaanottajasta asia tuntuu absurdilta, niin varmaan firman työntekijöilläkin on välillä kafkamainen olo. Veikkaisin, että nämä telemarkkinointipalvelut on ulkoistettu jollekin asiaa toimittavalle firmalle. Eli sama myyjä saattaa aamulla myydä "Kalastus ja käsityöt" -lehteä ja iltapäivällä telemarkkinointikieltoa.

Ei varmaan sitten kannata aamulla ihmetellä, jos sattuu heräämään jättiläismäisenä kuoriaisena.

Huijaus kai tämäkinPäivi ja Sakari Kannisto kirjoittivat nettirikollisuudesta dekkarin nimeltä "Takaportti". Kirjaa markkinoitiin syksyllä luomalla päähenkilölle Karri Luomalle netti-identiteetti ja mm. blogi "Internetin pimeät puolet". Osa blogin jutuista on ihan oikeata asiaa, ja kannattaa vilkaista, jos on aihealueesta kiinnostunut. Osa jutuista, kuten Suomen rajalle pystytettävät sähköpostipalomuurit, ovat kuitenkin sen verran yliampuvia, että olisi fiktiokirjailijalta odottanut hieman enemmän uskottavuutta. (No, helppo näin jälkeenpäin sanoa, kun juttu on jo paljastunut.)

Ilmaista rahaaJoku perusti blogin "Rahaa ilmaiseksi", jossa hän testaa erilaisia netin rahasampoja. Näitä blogejahan riittää, mutta poikkeuksellisesti tällä kertaa asioista kerrotaan suhteellisen rehellisesti. Juttua on enimmäkseen PTC-sivustoista, ketjukirjeistä ja "rikastu-tekemättä-mitään"-ohjelmista.

2 kommenttia:

Mikko kirjoitti...

Kiitoksia Rahaa ilmaiseksi -vinkistä. Kommenteista löytyi heti helmi:

"Bux.to on huijausta. Laittakaa vaikka hakusanat Bux.to+scam googleen. En ole rahojani nähnyt enkä tule näkemään.(yli 100 dollaria on sijoitettu ja penniäkään en ole saanut).

Jos haluatte turvallisesti sijoittaa tai tienata, suosittelen Buxwiz tai Neobux."

Jep. WinCapita on huijausta, mutta tässä olis tää toinen Ponzi-systeemi.

Anonyymi kirjoitti...

Jep. Vanhalla kansalla oli joku sanonta siitä, mistä viisas oppii. Enpä viitsi edes googlata "Neubux + scam".

Admin, Nettihuijaukset