lauantai 28. maaliskuuta 2009

Palautetta domain-myyjistä

Nettitunnus-uutiseen oli tullut seuraavanlainen kommentti:


heippa, firmani joutui eilen tuon domen-varaushuijauksen kohteeksi. Myyjä antoi ymmärtää olevansa virallinen taho (nettitunnusvaraus sanoi hän) ja kertoi että joku on yrittänyt varata firmamme netti-tunnuksia, mutta com, net ja EU alkuisena. Olin liian kiireinen ja menin halpaan. Myyjä nauhoitti puhlusta osan, sen hyväksymisen.
Suomen yrittäjien lakimiehen kommentti asiaan: Laskun voi reklamoida syillä
1)myyjä harhauttaa antamalla ymmärtää olevansa virallinen taho
2) väittää jonkun yrittävän varata ko tunnuksia.
Lisäksi vain osa puhelusta nauhoitetaan - joten varsinainen myyntipuhe /harhauttaminen ei ole siinä. Perintätoimistot eivät yleensä lakimiehen mukaan peri näitä juttuja, tuntevat huijaustavan. Jään odottamaan laskua mielekiinnolla. sen summa 2* 189euroa (sekä net että com. Huijausvirma kyllä rekisteröi tunnukset välittömästi. Toivottavasti tästä on apua jollekin muulle kohteeksi joutuneelle.

(Korostus minun)

Tämä siis ei ole bloginpitäjän kanta, vaan tänne jätetystä kommentista peräisin oleva tieto, että Suomen yrittäjien lakimies olisi sanonut näin. Kehoitan siis suhtautumaan tietoon varauksella , kuten kaikkeen muuhunkin netissä (tämä ei siis ole tarkoitettu kommentin jättäjää vastaan) ja tarkastamaan tiedon paikkansapitävyyden.

Toisaalta, myös Viestintävirasto kehottaa ottamaan yhteyttä poliisiin, mikäli tuntee joutuneensa huijauksen uhriksi.

Periksi ei siis kannata antaa. Joku 378€ on iso summa monelle pk-yrittäjälle, ja käytännössä se on kaikki pois yrittäjän palkkapussista. Ja sama summa taas lihottaa epeleiden palkkapussia. Eli vaikka summa ei maailmaa kaataisikaan, kannattaa pistää kampoihin, koska vain siten nämä harmaalla vyöhykkeellä ja sen takana liikkuvat tapaukset saadaan loppumaan.

Ei kommentteja: