torstai 24. huhtikuuta 2008

Kutsu seikkailuun, eli pylly vasten pyllyä pum-pum

Varallisuusvalmennus ei varsinaisesti ole huijaus. Ainakaan lakiteknisesti; se on sitten eri asia, pitääkö kukaan rehti ihminen markkinakoijareiden kissankusen hajuisia liirumlaareita rehellisenä.

Varallisuusvalmennuksen blogi ja nettisivut (http://www.varallisuusvalmennus.fi) ovat hämmästyttävä yhdistelmä muka-filosofis-uskonnollista hömppää, homopinkkiä slurpsis-naminamia, bisnespellen lipevää linssinviilausta ja halpissarasvuon elämäntapa-tsemppausta. Virallisesti yritys harjoittaa liikkeenjohdon konsultointia ( kaupparekisteri) ja asuntosijoittamista (yrityksen nettisivut).

Mutta mitä kyseinen pulju oikeasti tekee, sitä ei tiedä Ken eikä äitee. Jostain karvalakkien sijoitusneuvonnasta näyttäisi olevan kyse. Eli ilmaista rahaa ja kaikkea kivaa kaikille. Vaurastuminen on kaikkien ulottuvilla, pitää vain poistaa esteet (tämä tietenkin tapahtuu vihreillä taikakaalinlehdillä, joita myös seteleiksi kutsutaan).

Blogin mukaan eräs suurimpia vaurastumisen esteitä on epäily. Tämä on varmasti totta: viimeksi Wincapitankin kohdalla huomattiin, että juuri epäily oli suurin este rikastumisen tiellä. Tarvittiin sokeaa uskoa siihen, että joku tuntematon heppu veroparatiisissa sijaitsevasta bulvaanifirmasta tekee minusta rikkaan. Ja osa uskoo vieläkin kuin isäjumalaan. Jos lähtee mukaan sijoitusbisnekseen, ei kannata epäillä. Jos epäilys tartuu matkaan, niin saattaa sijoittaminen unohtua.

Epäilyn unohtamisen lisäksi pysyttele erossa köyhistä ihmisistä. Köyhät ovat huonoja ihmisiä, pelokkaita luusereita. Raha on rakkautta, raha on puolisosi. Älä pidä muita jumalia.

Sijoittamisessa ei ole kyse saamisesta, vaan antamisesta. Miksi et siis aloittaisi sijoitusneuvojastasi? Hän on sentään ystäväsi. Hän hymyillen trallalaa-auttaa kaikkia ystäviään rikastumaan, vaikka eihän rikastuminen ole tärkeää, vaan ystävien auttaminen. Rakkautta, vaurautta.. uuh... sisään, ulos... rakkautta, lisää vaurautta, taloudellista riippumattomuutta... Kaikki rahat tiskiin, ethän enää halua palata entiseen kurjaan elämääsi, haluat rahaa tekemättä töitä.

Oikeasti haluat 1000 euroa päivässä tekemättä töitä, leikkiä leluilla ja liimailla unelmiesi kuvia isolle paperille:

"Mieti unelmiasi ja tee niistä tavoitteita. Liimaile haluamiesi asioiden kuvia suurelle paperille ja laita ne seinälle, pieni kuva unelma-autosta peilin kulmaan, muistikirjaan, sinne mistä näet sen mahdollisimman usein. Ajattele tavoitteitasi paljon."


Unohda bisnesenkelit, tässä tulee itse jeesus, buddha ja kongfutse samassa ilmestyksessä.

Muista myös, että sijoittaja voi hävitä kaiken. Mitäs olit ahne. You've been fucked, bitch. Elämä on erikoinen paradoksien täyttämä seikkailu, kuten Matias sanoo.

Sinä et olekaan voittaja, vaan hikinen, köyhä, pelokas häviäjä, joka ei rakasta rahaa tarpeeksi. Etkö sinä olekaan valmis uhraamaan kaikkea tosirakkauden vuoksi?

Rakkkaudella,
Vieraskynä

Ei kommentteja: