keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Maailman suurin valhe

Erään nörttivitsin mukaan maailman suurin valhe on "I have read the Terms of Service". Tähän pieneen epärehellisyyteen ovat syyllistyneet aivan kaikki, myös sinä ja etenkin minä. Siihen näyttää myös syyllistyneen virtuaalinen toivomuskaivo WISH Wincapita, joka tähän asti on tunnettu tinkimättömästä rehellisyydestä, avoimuudesta ja harvinaisesta suoraselkäisyydestä, kuten edellinen kaimansakin.

Täälläkin on esitelty Kailajärven apologeettista videota, sekä siitä tehtyä versiota, jossa kommentoidaan Kailajärven puhetta kriittisesti. Nyt sitten WISH Wincapitan edustaja on lähestynyt jälkimmäisen version tehnyttä nimimerkki "Sikamasteria" ja väittänyt, että tämä olisi syyllistynyt tekijänoikeusloukkaukseen, tai että alkuperäisen videon käytöstä tulisi maksaa jotain.

Ilmeisesesti Toivon pojilta on jäänyt käyttöehdot lukematta, tai ainakin seuraava kohta:


You also hereby grant each user of the YouTube Website a non-exclusive license to access your User Submissions through the Website, and to use, reproduce, distribute, display and perform such User Submissions as permitted through the functionality of the Website and under these Terms of Service.


Eli suomeksi:

Täten annat myös jokaiselle YouTube-sivuston käyttäjälle rajaamattoman oikeuden päästä käsiksi materiaaliisi sivuston kautta, sekä käyttää, uudelleenkäyttää, jakaa, näyttää ja lähettää tämän sivuston tarjomien toimintojen kautta ja kuten on näissä käyttäjäehdoissa sovittu.


Ilman kapulakieltä siis ehtojen kohta tarkoittaa sitä, että muut Youtuben käyttäjät voivat tehdä omia versioitaan sivustolle lähetetyistä videoista. Klikkaamalla "Hyväksyn käyttäjäehdot", hyväksyy siis sen, että toisilla on oikeus uudellenkäyttää sivustolle lähetettyä materiaalia. Tekijänoikeus ei tietenkään siirry, mutta sehän ei alunperinkään ole WISH Wincapitalla, vaan videon kuvaajalla.

Sikamaster itse selittää videolla seuraavasti:Ei kommentteja: