keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Wincapitan sivut auki! Eli Manninen ja Wincapita.fi

Siellä täällä ennusteltiin jo kauan sitten, että domain-markkinoilla Wincapitaan liittyvät verkkotunnukset ovat hyvä sijoitus niille, jotka haluavat helppoa liikennettä sivustolleen. Aikaisemminhan rekisteröitiin jo Wincapita.eu parodiamielessä, mutta osoitteessa oleva sivusto suljettiin kohun takia. Nyt keskisuomalainen Pertti Manninen on huomannut saman ja rekisteröinyt Wincapita.fi-osoitteen. Mannisen itsensä mukaan tarkoitus oli kerätä huomiota hänen nettilehdelleen.

Manninen vaikuttaa olevan, jos nyt ei aivan "Tuhannen domainen mies", niin varmaan useimpien kymmenien. Miehen sivusto Nettisanomat.com on toiminut vuodesta 1999. Jonkinlainen pioneeri alallaan siis, ja sivustoilla onkin "bileet kuin olisi vuosi 1999", eli kansalaisopiston Frontpage-kurssin opit on otettu kovaan käyttöön. Tämän lisäksi nopealla googlauksella löytyy ainakin sivustot "Sanomacorp.com", "Helkinginsanomat.fi", "Keskisuomilainen.fi", "12.fi", "Sanomaoyj.info", "Jyppi.fi", "Fin24.fi", "Sanomaoyj.com", "Sanomatori.fi", "Viikkosanomat.fi", "Fy.fi", "Sanomamags.fi", jne...

Kuten eräs mustavalofilmien aikakauden koominen hahmo toteaa, "Asiahan ei minulle kuulu, mutta...". Varmaan aika moni noistakin tuotemerkkien omistajista saattaisi pitää tätä jonkinlaisena tavaramerkkiloukkauksena, ja jotenkin ihmetyttää, että Viestintävirasto on rekisteröinyt esimerkiksi "Sanomamags.fi"-osoitteen, vaikka sen omissa säännöissä todetaan, että "[v]erkkotunnus ei saa perustua toisen suojattuun nimeen tai tavaramerkkiin" (lähde). Sitä en tosin osaa sanoa, kuka omistaa Wincapitan tavaramerkin. Ehkä Miranda, Reyna ja Gonzales Panamasta osaisivat vastata tähänkin.

2 kommenttia:

Marjo kirjoitti...

Nyt kun mediamaksusta kohistaan, ja lehdetkin on niin kalliita tilata, ovat useat valopäät ehdottaneet, että tavalliset ihmiset alkaisivat tuottaa itse omat uutisensa. Helkingin sanomat on mainio esimerkki siitä, mihin kansalaisjournalismi voi lopulta johtaa. Kiitos hyvistä nauruista! :D

Mieleeni juolahti, olisikohan sentti.fi:ssä tms senttihuutokaupoissa hämäryyksiä riittävästi, jotta voisit niitäkin käsitellä?

Anonyymi kirjoitti...

Hei
Tämä on omanlaistaan "jälkimodernia kansanperinnettä", kuten tämä blogikin, joten rankemmalle kettuilulle ei ole kenties aihetta, näillä kaikilla on paikkansa.

Senttihuutokaupoista (lue "arpajaisista") on pitänyt jo pidemmän aikaa kirjoittaa, mutta sekin aihe vaatii ensin tarkempaa perehtymistä. Muualla niitä on käsitelty jo sen verran, että pitäisi löytää aiheesta jotain uuttakin.

Toisekseen, senttiarpajaiset ovat edelleen laillista toimintaa, joten pitäisi osata sanoa niistä jotain rakentavaakin.

Admin, Nettihuijaukset