keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Yrityshakemisto Suomenyritystoimialahaku.fi

Appiukkoni, joka on maatalousyrittäjä, sai viime viikolla laskun yrityshakemistosta. Hän ei muistanut palvelua tilanneensa, eikä hakemistoyrityksen puhelimissa vastannut kukaan, jotta "tilauksen" voisi perua. Hänellä oli epämääräinen muistikuva, että oli vuosi sitten tilannut jotain puhelimessa, mutta ei ollut varma, oliko kyseessä juuri Suomenyritystoimialahaku.fi, vai Suomenyrityshaku.fi, vai Yritysnettihaku.fi, vai Yrityshaku.net, vai joku muu. Mistään pysyvästä sopimuksesta ei ollut kysymys, eikä sopimuksen irtisanominenkaan näyttänyt olevan mahdollista, koska puheluihin tai sähköposteihin ei vastata. Ainoa yhteydenotto ovat firman puolelta lähetetyt laskut.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun ylipäätään kuulen tällaisesta hakemistosta, vaikka olen tätä blogia varten käynyt netin hakemistoja tiheällä kammalla läpi. Mikä tarkoittaa, ettei kukaan muukaan ole kuullut. Suomenyritystoimialahaku.fi on suorastaan geneerinen kopio parodisessa mielessä kuvailemastani yrityshakemistosta. Hakemisto, jolla on niin yleispätevä nimi, että sitä ei kukaan muista, kenties tarkoituksella.

Voi taas ihmetellä, miksi pitäisi maksaa satoja euroja, että firman tiedot ovat jossain nettisivulla, josta kukaan ei ole koskaan kuullut. Ja kun tiedot ovat vielä väärin. Ja jopa yrityksen nimessä on kaksi oikeinkirjoitusvirhettä. Kansanmiehen habituksen omaava appiukkoni käytti värikkäämpääkin kieltä firman toimintaa kuvatessaan.

Tietoa firmasta ei ole kauheasti annettu. Kaupparekisterissä vastuuhenkilöiksi on nimetty Leif Lindeman ja Leif Lindgren. Yhteistä heillä paitsi etunimi, myös se, että molempien kaima on ollut takavuosien Tenavatähti.

Samassa osoitteeksi ilmoitetussa postilokerossa asuu myös firma nimeltä "Varma Yrityshaku Ky".

PÄIVITYS 20.9.2009

Seuraavaksi tuli perintätoimiston kirje, ja siinä vaiheessa lasku oli mennyt jo yli kolmensadan euron (alinperin ~100€). Appiukkoni soitti perintätoimistoon, joka myöntyi laskun perumiseen. Hakemistofirmasta itsestään ei ole vieläkään kuulunut mitään.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Samat veijarit olivat nyt meidän yrityksen kimpussa.rikoskomissaario soitti niille sai isän kiinni.Peruivat puhelimessa laskun.komissaario sanoi ettei mustalaistem kanssa kannata lähteä tämän pidemmälle,ei niiltä kuitenkaan mitään saa.