keskiviikko 23. heinäkuuta 2008

Ylihintaisten domainien kaupittelijoita jälleen liikkeellä

Jälleen joku on keksinyt markkinoida domainnimiä eli verkkotunnuksia hyväuskoisille kymmenkertaiseen hintaan ja väärin perustein.

Lavertonettipalvelo (sic) tarjoaa fi-domainin rekisteröintiä yli 300 euron hintaan kolmeksi vuodeksi. Vertailun vuoksi, kuka tahansa suomalainen voi rekisteröidä fi-tunnuksen Viestintäviraston sivuilta hintaan 43 euroa/ 3 vuotta. Tähän voi tietysti jälleen sanoa, että ei se ole tyhmä, joka pyytää vaan joka maksaa. (miksihän muuten tämäkin pitää aina perustella, ikään kuin "tyhmiä" ei saisi varoittaa menemästä halpaan?). Laverton markkinointitapa kuitenkin on hieman epäilyttävä, he ovat mm. lähettäneet ylihintaisia laskuja tilaamattomista tunnuksista.

Laverton sivuilla pelotellaan domainnimien joutumista vääriin käsiin ja kerrotaan jonkun kolmannen tahon yrittäneen rekisteröidä kyseisiä verkkotunnuksia. Com, net ja org -päätteellisten tunnusten yhteydessä pelko on jossain määrin aiheellinen (vrt. vikingline.com). Fi-päätteelliset ovat kuitenkin paremmin suojattuja. Esimerkiksi kukaan ei voi rekisteröidä fi-domainia sinun nimelläsi, firmasi nimellä tai tavaramerkillä. Uhka tosin on olemassa, mutta en usko "laverteluihin", eli Laverton markkinointipuheisiin kaappausyrityksistä.

Yritys mainostaa ylisanoin verkkotunnusten rekisteröinnin tärkeyttä. Tosin, Laverto itse ei ole rekisteröinyt fi-päätteistä domainia (sekä laverto.fi että lavertonettipalvelu.fi ovat edelleen vapaina.)

Tähän voi vain vastata lainauksella Laverton kotisivuilta:
Yksi domaini omistaa strateekisen arvon, jota on vaikea mitata rahassa. Me emme kilpaile hinnassa vaan laadussa.

Ei kommentteja: