Tämäntyyppiset vedätykset liikkuvat tyhmien hyväksikäytön ja aitojen huijausten rajamaastossa. Todellisuudessa ohjelmat maksavat muutamia senttejä kuussa, kokonaisia dollareita ansaitsee vain, jos hankkii lisää jäseniä.
Todellisuudessa pay to click -ohjelmat perustuvat siihen, että huijattuja pyydetään lähettämään yritykselle rahaa, eli "ostamaan referraaleja". Hinnat ovat jopa useita satoja euroja.
Kyseessä on perinteinen pyramidimalli: ihmisiä painostetaan hankkimaan lisää jäseniä, jotka ostavat referraaleja tai lisenssejä tai mitä hyvänsä. Näistä tuloista sitten ohjelma voi maksaa muutamia senttejä jäsenille. Yleensä painotetaan, että liittyminen on ilmaista, ja huijatut menettävät vain aikaansa ja vaivaansa (mukaan lukien webmasterit jotka poistavat päivätyönään näitä referraaleja, eli spämmilinkkejä).
Maksettujen pikkusenttien tarkoitus on toimia vain syöttinä, jotta hyväuskoiset ostaisivat premiumjäsenyyksiä.
Rahaliikenne hoidetaan yleensä Paypalin tai muun anonyymin maksupalvelun kautta. "Todisteina" ohjelmissa on suttuisia kuvakaappauksia Paypal-tileistä.
Kuten pyramideissä yleensäkin, todellinen ansaitseminen uusia jäseniä rekrytoimalla on mahdotonta. Koska jäsenmäärän pitäisi kasvaa eksponentiaalisesti, loppuu maailmasta väki ennenkuin kukaan pääsee ansioille.
Tällaisiin mainoksiin törmää usein suomenkielisilläkin forumeilla ja blogispämmissä, etenkin ei-niin-hyvämaineisella Suomi24-keskustelupalstalla.
Esimerkki: Bux.to, pikkupoikien Wincapita
Bux.to on klassinen pyramidihuijaus (eli verkostomarkkinointihuijauksen alalaji). Tämän varmin tuntomerkki on Faq-osion ensimmäinen muistutus
"Bux.to is NOT a Autosurf, Multi-Level Marketing, Pyramid, Ponzi, Matrix or "Get Rich Quick" scheme."
Kuten muillakin pay to click -ohjelmissa, Bux.to lupaa maksaa mainosten katselemisesta. Heidän sivuillaan olevia mainoksia katsotaan kutakin vähintään 30 sekuntua. Tällöin ansaitsee Bux.to:n sivuilla esitetyn kaavion mukaan 3 dollaria, eli n. 2 euroa kuussa. Jäsenien, eli "referraalien" kautta voi hankkia enemmän rahaa.
Sivustolla esitetyn kaavan mukaan tulee hankkia 20 jäsentä, jolloin ansaitsee 62 dollaria. Tämä ei kuulosta vaikealta. Tosiasiassa kuitenkin potentiaaliset jäsenet loppuvat nopeasti kesken. Jos jäsenistön pitää kasvaa eksponentieaalisesti, kaikille ei kerta kaikkiaan riitä "referraaleja". Jo kahdeksannella portaalla jäsenmäärän pitäisi olla 25 600 000 000 eli 25 miljardia, eli viisi kertaa koko maailman väestö.
Tähän asti Bux.to on pelkkää hyväuskoisten hyväksikäyttöä. Todellinen raha alkaa liikkua siinä vaiheessa, kun jäsen on kyllästynyt käyttämään useita tunteja päivässä mainosten klikkailuun ja keskustelupalstojen spämmäämiseen ansaitakseen 2-3 euroa kuussa. Tässä vaiheessa on aika "ostaa referraaleja" tai "premium-jäsenyys". Bux.to lupaa jopa 1500 dollarin kuukausiansioita, mikäli maksaa heille 459 dollaria.
Kyseinen firma ei tietenkään voi taata, että sijoitus tuottaa mainittuja tuloja.
Eli todellisuudessa vain murto-osa yrityksen tuloista tulee mainoksista. Toiminnan ideana on saada mahdollisimman paljon jäseniä liittymään, jotka taas sitten hankkivat uusia jäseniä, jotka lähettävät rahaa Bux.to:lle.
Suurin osa mainoksistakin, parin ihmelääkemainoksen lisäksi, on "rikastu kotonasi 4:ssä minuutissa"-tyyppisiä. Eli Bux.to toimii porttina muille huijauksille. Tämän tapaiset sivustot eivät koskaan nousisi Googlessa edes parille ensimmäiselle tulossivulle, joten Bux.to on keino saada näille roskasivustoille näkyvyyttä.
Sama ohjelma toimii myös nimillä BuxVisit.net, AlertBux, FoxCash ja niin edelleen. Sivustot on käytännössä samoja, logoa myöten, vain nimi on toinen. Sivusojen toiminta ja sivustoilla olevat ohjeet ovat sanasta sanaan lähes samat.
Huhujen mukaan Bux.to ei maksa enää palkkiota käyttäjilleen, joten ilmeisesti tekijät yrittävät livahtaa nimeä vaihtamalla.
Epäonnistunut Agloco
Agloco oli vuosina 2006-2007 netissä levinnyt villitys. Sen taustalla on AllAdvantage-niminen vastaava ohjelma, joka oli suosittu 2000-luvun alussa.
Aglocon ideana on, että käyttäjät asentavat selaimeensa adware-ohjelman, jonka käytöstä heille maksetaan. Adwarehan on tuttu niille, jotka joskus ovat erehtyneet asentamaan väärän ilmaisohjelman, jonka mukana on tullut pop-uppeja näytölle roiskiva haittaohjelma. Paid to surf -ohjelmissa tästä hermojen menetyksestä maksetaan hyvitystä.
Käytännössä hyvitys tarkoittaa, ei suinkaan rahaa, vaan Aglocon "osakkeita". Agloco lupaa, että "käyttäjät omistavat 100% Aclogon osakkeista". Eli ohjelmaan liittyjille luvataan rahaa surffaamisesta, mutta missään ei kerrota kuinka paljon ja miten. Tärkeää kuitenkin on levittää ilosanomaa ja hankkia mahdollisimman paljon uusia jäseniä.
Kyseisestä firmasta ei ole tullut uutisia enää tämän vuoden puolella. Googlella löytyy muutamia mainossivuja, mutta ainakin Agloco.com-verkkotunnus on uusimatta. Agloco.fi-tunnuksen takaa löytyy Estems oy ja Juha Kontula, mutta sivustolla ei ole uutisia, eikä sen kautta voi rekisteröityä (rekisteröitymispainike ohjaa agloco.comiin).
Agloco ei ilmeisesti kuitenkaan pyytänyt rahaa, eli osallistuminen oli aidosti ilmaista. Mitään rahaa en ole kuitenkaan kuullut sen ulos maksaneen.
Yuwie wanna-be-verkosto
Yuwie ei ole PTC-sivusto, mutta leviää samalla periaatteella. Kyseessä on Myspacen tai Facebookin kaltainen sivusto, joka lupaa maksaa jäsenilleen rahaa. Rahaa 729 jäsenen hankkimisesta saa nykyrahassa kymmmenisen euroa.
Lisää asiaa Yuwiestä täältä.
Mietittävää lopuksi
Mitä hauskaa tekisit, jos sinulla olisi vapaapäivä koulusta tai töistä?
Entä mitä hauskaa tekisit kahdella eurolla?
Tämäntyyppiset ohjelmat ovat hyväksikäyttöä. Vaikka niissä luvataan, että liittyminen on ILMAISTA, niin mieti, kuinka arvokasta vapaa-aikasi sinulle on. Teetkö turhaa työtä kahdeksan tuntia kuussa ja saat siitä hikiset pari euroa?
Jos taas ohjelma kauppaa "jäsenyyksiä", pysy niistä kaukana. Mihin kyseinen firma haluaa SINUN rahojasi, jos kerran sille tulee rahaa ovista ja ikkunoista?
20 kommenttia:
Hieno Blogi , olen täysin samaa mieltä näistä tälläisistä. nuo LML jutut on kyllä mielestäni pahimpia ja itsekkin sorruin sellaseen ;P noh oli ilmainen niin ei maksanut onneks . Mielestäni on perseestä kusettaa hyväuskoisia ihmisiä " saat 70k kussa ku tuut tähä" uskon kyllä että pyramiidin ylin tiili ottaa tälläisiä summia . Ja yleensähän nuo perustuvat siihen että hanki porukkaa juttuun ;/ Hieno blogi jatka samaan malliin
Tänks. Eiköhän tässä jatketa.
Admin-nettihuijaukset
Todellisuudessa ohjelmat maksavat muutamia senttejä kuussa, kokonaisia dollareita ansaitsee vain, jos hankkii lisää jäseniä.
Todellisuudessa ne oikeasti maksavat ohjelmat maksavat sen mitä lupaavat maksaa. Onko kyseessä sentit vai kokonaiset dollarit on aivan kiinni jäsenen aktiivisuudesta.
huijattuja pyydetään lähettämään yritykselle rahaa, eli "ostamaan referraaleja". Hinnat ovat jopa useita satoja euroja.
Ketään ei pakoteta ostamaan yhtään mitään.
Todellinen raha alkaa liikkua siinä vaiheessa, kun jäsen on kyllästynyt käyttämään useita tunteja päivässä mainosten klikkailuun ja keskustelupalstojen spämmäämiseen ansaitakseen 2-3 euroa kuussa.
Useita tunteja päivässä ei klikkailuun saa menemään millään. Varsinkaan jos kuukausiansio noin alhainen.
Bux.to lupaa jopa 1500 dollarin kuukausiansioita, mikäli maksaa heille 459 dollaria.
Kyseinen firma ei tietenkään voi taata, että sijoitus tuottaa mainittuja tuloja.
Ei tietystikään voida taata moista tuloa, senpä vuoksi sitä ei myöskään luvata. Siihen on kuitenkin mahdollisuus.
Toiminnan ideana on saada mahdollisimman paljon jäseniä liittymään, jotka taas sitten hankkivat uusia jäseniä, jotka lähettävät rahaa Bux.to:lle.
Ketään ei pakoteta ostamaan yhtään mitään. Ei Bux.to:ssa eikä muissakaan PTC-ohjelmissa.
"kokonaiset dollarit on aivan kiinni jäsenen aktiivisuudesta."
Ei vaan siitä, kuinka paljon porukkaa saa liittymään mukaan. Ja tälle taas tulee katto hyvinkin pian.
"Ketään ei pakoteta ostamaan yhtään mitään"
En ole sanonut "pakotetaan" vaan "huijataan". Vanha kunnon nigerialaistemppu: lähetä minulle rahaa, niin minä saatan lähettää sinulle huomenna kymmenen kertaa enemmän. Jos eivät hälytyskellot soi, niin kaiva vaikku korvistasi.
Admin-nettihuijaukset
"kokonaiset dollarit on aivan kiinni jäsenen aktiivisuudesta."
Ei vaan siitä, kuinka paljon porukkaa saa liittymään mukaan. Ja tälle taas tulee katto hyvinkin pian.
Et tarvitse referraaleja tienataksesi kokonaisia dollareita yhdeltä sivustolta. Tarvitset referraaleja tienataksesi kymmeniä dollareita yhdeltä sivustolta.
"Ketään ei pakoteta ostamaan yhtään mitään"
En ole sanonut "pakotetaan" vaan "huijataan". Vanha kunnon nigerialaistemppu: lähetä minulle rahaa, niin minä saatan lähettää sinulle huomenna kymmenen kertaa enemmän. Jos eivät hälytyskellot soi, niin kaiva vaikku korvistasi.
No jopas nyt. Kukaan ei pakota minua edes "huijaamalla" lähettämään rahaa, jotta saisin huomenna (tai sivustolla kerrotussa aikataulussa) klikkailustani rahaa. Kaikista ohjelmista ei edes pysty ostamaan referraaleja. Kenelläköhän sitä vaikkua on korvissa?
Sitäpaitsi referraaleja saa hankittua täysin ilman rahaakin, mikäli niitä haluaa eikä tarvitse edes kirjoitella foorumeille "spämmilinkkejä". Ja edelleenkin kyse on vain omasta aktiivisuudesta.
Olen itse liittynyt usealle sivulle, ja sieltä saa suunnilleen 5-10 senttiä per sivu per päivä. Ilman referraleja! Jos hommaise edes pari kaveria mukaan, saisi vielä enemmän. Aikaa kuluu klikkailuun muutama kymmenen minuuttia, mutta yleensä hitaus johtuu siitä että selaan kaikkea muuta siinä samalla. (ei kai kukaan niitä mainoksia jaksa tuijottaa) Minulla on jäsenyys kuudella sivulla, joten saan n. 50 senttiä päivässä samalla kun selaile foorumeita tai teen jotain muuta. Ilman referraleja! Se ei ole paljon mutta meinasin sillä kustantaa kotisivuilleni .com domainin. Tietysti kotisivuiltani löytyy ref-linkit sivuille mutta en usko saavani silti montaa referralia. ^^ Oma kokemukseni on siis positiivinen eikä käyttämilläni sivuilla "pakoteta" tai "huijata" ostamaan referraleja. Laskin juuri että kolmella kuudesta sivusta löytyy tämä mahdollisuus, ja niissäkin vain yhtenä mainoksena tai pienenä tekstilinkkinä.
Olen siis eri mieltä kanssasi.
Eli toisin sanoen kommentoijien mielestä Bux.to:lle ei kannata lähettää rahaa. Ja blogikirjoitkseni herättää monissa raivoa siksi, että sanoin tämän ääneen?
Kukaan ei kiellä liittymästä Bux.to:hon tai muihinkaan klikkausohjelmiin ja klikkailla 0.006€ per mainos. Silti ketä tahansa tervejärkistä varmasti mietityttää, mistä nämä ohjelmat saavat rahansa. Jos joku keksii jonkun muun vaihtoehdon, kuin mitä artikkelissa on esitetty, niin kuulisin sen suurella uteliaisuudella.
Siihen asti, muistakaa ref-linkkejänne spämmätessä kirjoittaa muistutus, että ei kannata välttämättä lähettää Bux.to:lle satoja dollareita, vaikka pyytäisivätkin.
Nyt kyllä täytyy kiittää tästä tekstistä. Olen klikkaillut juuri Bux.to sivulla, ja sain 10$ kasaan ilman referaaleja. Eikä rahoja ole kuulunut. Ajattelin rahani laittaa neobuxiin, luotettavaan sivuun. No lopetin Bux.to:ssa ja menin eri sivuille. Sain minimi payoutteja kasaan vaikka missä ilman referaaleja, tai netistä, ilman spämmäystä. Nyt ei kukaan ole maksanut ja alkaa riittää. Tämä kirjoitus oli se viimeinen tippa. Nyt se loppuu.
Ps. Vaikka rahat tulisi niin käyttäisin johonkin muuhun ne kyllä,
-Kiitän!
"Silti ketä tahansa tervejärkistä varmasti mietityttää, mistä nämä ohjelmat saavat rahansa"
Siitä,että ne myyvät mainospaikkoja ihmisille,ja antavat osan siitä rahasta,minkä saavat siitä että joku katsoo 30sec verran mainosta,sille,ketä sitä mainosta katsoo?
Ihan järkevä juttu.
Ja kaverini ainakin sai hänen 10 dollariansa.
"Siitä,että ne myyvät mainospaikkoja ihmisille"
Niinkö ne sanoivat? No eikai siinä sitten mitään. Kai muistit ostaa parilla sadalla eurolla "referraaleja"?
Mutta katsotaanpa, millaisia mainoksia siellä näytetään.
Ensimmäinen vastaantulevan mainos:
"$2 Million A Year ClickBank Profiteer Raids Google for $1,456 Each Day, With New, Push-Button Software..." PROOF: $42,157 in 16 days....
Tämähän ei kuulosta millään tapaa kusetukselta?
Onneksi tyypillisen osallistujan englannin kielen taito tuskin riittää osallistumiseen.
Admin-nettihuijaukset
Onkos Herra Admin kokeillut PTC-sivustoja? Sekin on taitoa, että löytää luotettavan sivuston. Itse olen moninkertaistanut investoinnit, se riittää.
Loppujenlopuksi on aivan sama epäilläänkö näitä vai ei. Tiedän, että sieltä maksetaan, ja olen saanut maksuni.
Olen myös mainostanut sivuilla, ja tulen sitä jatkossakin tekemään.
Mainostajilta ja referral-paketeista he saavat maksurahat, jos sitä mietitte.
Hei. Luin tuota blogiasi, ja se sai minut ihmettelemään. Annat kirjoituksessasi täysin vääränlaisen kuvan PTC - ohjelmista. Käyttäjiä ei pakoteta mihinkään, ei minkään valtakunnan maksuihin. Kaikki on ilmaista, ellei itse halua riskiä ottaa ostamalla jonkinlaisen "referaalipaketin". Ja uskon, että jos esim 3 vuotta toiminut sivusto ei olisi maksanut jäsenilleen, olisi asiasta noussut sivuston ylläpitämillä foorumeilla melkoinen kohu. Jotkut sivustot saattavat huijata, mutta maalaisjärjellä varmat huijaukset voi helposti karsia joukosta.
Ainahan kuitenkin kannattaa yrittää, kun ilmaiseksi kerta pystyy. Se, maksaako sivu vai ei, voi sivusta riippuen näkyä jo alle kuukaudessa.
"Luin tuota blogiasi"
Luepa vielä kerran, myös ajatuksen kanssa. En väitä missään kohtaa, että "pakotetaan". Väitän vain, että Bux.ton kerää rahaa, jotka jaetaan senttipelillä käyttäjille, jotta nämä hankkisivat lisää käyttäjiä. Tämä on perinteinen pyramidimalli.
"riskiä ottaa ostamalla jonkinlaisen referaalipaketin"
Niinpä. Riskipelien järjestäminen on Suomessa luvanvaraista toimintaa. Kyseeessä on uhkapeli, jonka säännöt ovat varsin epäselvät.
Admin, Nettihuijaukset
No voi lol, mun kamu ainakin sai yhestä PTC-ohjelmasta tililleen 5$. :'D
Juu.. Puhutaan mitä puhutaan.. Itse olen pitemmän aikaa nakutellut ptc sivuilta noin 50-90 e kuukaudessa ja joka sentti on tullu kotiin asti. Tienistit on suhteessa siihen, miten aktiivinen olet. Jokainen kai tajuaa että, lottopotteja tuolta ei saa, varsinkaan jos ei ite ole aktiivinen. Niin ja penniäkään en ole sijoittanut.. Jokunen epä aktiiven ref löytyy kyllä.
Nyt kun luin tuon niin en edes ajattele rekisteröityväni tuollaisille huijaussivuille.
No voi jestas, kuka oikeasti on niin tyhmä, että menee laittamaan rahaa noihin tietämättä palvelujen luotettavuudestakaan mitään? :D Siinä saa todellaki olla Tyhmä.
Mun mielestä noi eivät siis varsinaisesti huijaukseksi ole luokiteltavissa, vaikka joku harvinaisen tyhmä niihin saattaisi alkaa kai sitten sijoittamaankin muuna kuin mainostajana. Kyllä jokaisen pitäisi sen verran ymmärtää matematiikkaakin, ettei noilla sivustoilla pysty isoja määriä tienaamaan, vaan kyse todella pienistä "hiluista".
Minulle itselleni ko. sivustot ovat outo harrastus, josta olen innostunut kuin vaikkapa pasianssin peluusta. En ole mistään tienannut yhtään mitään ainakaan vielä, vaikka pari kuukautta olenkin jo sivustoja klikkaillut. Referaaleja olen hankkinut ainoastaan omilla klikkaustienesteilläni ja joillakin sivuilla mukana tulevilla liittymisbonuksilla, mutta senttiäkään ikiomia rahojani en sinne ole laittanut enkä laita - tietenkään.
Klikkailu on hauskaa puuhaa, jolla en usko tienaavani todellakaan, mutta jos sattuisinkin jotain saamaan, sieltä tuskin saa paria dollaria enempää, mikä ois tietty sekin kiva yllätys, koska miksipä tollasest uskoa tienaavansa yhtään mitään. On kai niit sivustoja kuitenki alaa osaavan varsin helppo rakennella, ja niin ollen myös sivuja joilla ei tienaa mitään löytyy paljon.
Itse olen siis ihan vain sitä mieltä, että tervettä järkeä käyttämällä pitäisi kyllä tällaiset asiat tajuta ilman että niistä erikseen mainitaan. Vai neuvoako kanssaihmisiä myös olemaan menemästä keskelle autotietä makaamaan, koska siinä voi jäädä auton alle? ;) No, kaipa joku noistakin varoituksista sitten hyötyy / on hyötynyt.
Kannattaa ensin tutkia minkälaisesta sivusta kyse.
PTC investigation hakusanalla löydät paljon..
http://Neobux, http://The-bux http://go4clicks.com + USEITA MUITA luotettavia ja niistä voi tienata .. Tutki asiaa ennekuin alat blogiasi kirjoittamaan.
Lähetä kommentti