tiistai 17. toukokuuta 2011

Suomen verkkoviestintäkeskus SVVK rikostutkinnassa

Tässäkin blogissa on puhuttu Suomen verkkoviestintäkeskuksesta, joka telemarkkinoi telemarkkinoinnin estoa pk-yrityksille. Nyt uutiset kertovat, että yritys on rikostutkinnassa ja poliisi pyytää asianomistajia ottamaan yhteyttä.

Käsittääkseni poliisi on tutkinut SVVK:ta jo pidemmän aikaa, ainakin Kalevasta löytyy juttu, jonka perusteella SVVK:ta epäiltäisiin harhaanjohtavasta puhelinmyynnistä. Tutkintapyynnön oli tehnyt Directa. Vuotta aikaisemmin SVVK:n ja Alesson Investingin välejä ratkottiin markkinatuomioistuimessa.

Ironistahan tässä on juuri se, että SVVK:nkin taustalla ovat yrityshakemistoja markkinoivat telemarkkinointiyritykset. SVVK:n johtaja on Hellevi Lipponen, joka on aikaisemmin toiminut mm. Teho-diili -nimisessä yrityksessä, joka telemarkkinoi Hakemistokeskus-palvelua. Sekä SVVK:ta ja Teho-diiliä on syytetty epäselvästä markkinoinnista ja aiheettomista laskuista.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

tehodiili on ollut konkursissa lokakuu 2010 lähtien joten tuskin markkinoivat mitään

Anonyymi kirjoitti...

Tämä tieto ei ole ristiriidassa kirjoitetun kanssa, varsinkin kun se on menneessä aikamuodossa.

Admin, Nettihuijaukse

Anonyymi kirjoitti...

Hellevi Lipponen on itseasiassa taustalla useammassakin "alan" yrityksessä. Teho-Diili muutti ennen konkkaa nimensä muistaakseni GoInvest:iksi. Teho-Diili myi aikoinaan Hakemistokeskusta ja Suomen Yrityshakua eli juurikin näitä hakemistopalveluita mitä SVVK yrittää irtisanoa.

Sitten kun Teho-Diili (GoInvest) keikkasi perustettiin TE Teho Europe Ltd Oy jolla on aputoiminimenä:

TE Fokalpoint
TE SVVK
TE Suomen Verkkoviestintäkeskus

Tämä yritys perustettiin niihin aikoihin kun poliisitutkinta alkoi eli näillä pyrittiin turvaamaan liiketoiminta ja varojen "vapaa" liikkuvuus.

Lisäksi FP-Media Oy ja Vivali Oy on saman henkilön viritelmiä. Osa yrityksistä pyörii bulvaanien (poika, mies yms) kautta mutta Hellevi siellä pöydän takana istuu. Nykyään toki Espanjassa ja suomessa on sitten se venäläinen kaveri, olikohan Pavel Maximenkov?

Nämä on tuttuja kuvioita Tamperelaisille puhelinmyyjille, valitettavasti. Yritykset on työllistänyt paljon myyjiä ennen kuin epärehellinen toiminta selvisi. Valitettavaa on se että myyjät on salailemalla ja valehtelemalla saatu uskomaan että myyvät hyviä tuotteita. Harvoilla kun on tietoa näistä tuotteista kun myyjiksi ryhtyvät. Tästä syystä siellä onkin toimistot melko tyhjinä. Taitaa olla enää tuo FokalPoint joka muutaman työllistää. Heillä tuotteena on lähinnä Google AdWords. Valitettavaa toki on se että nekin tuotot menee samaan pussiin...

Anonyymi kirjoitti...

Samainen henkilö vetää nykyisin WebCenter nimistä yritystä.

Anonyymi kirjoitti...

Kakkua ;)

http://yle.fi/uutiset/puhelinmarkkinointipetoksen_paatekijoille_vankeutta_ja_miljoonien_korvaukset_maksettavaksi/6614382

Anonyymi kirjoitti...

http://www.hs.fi/m/kotimaa/Hovioikeus+hylkäsi+puhelinmyyntikieltoja+kaupanneiden+syytteet/a1403059271688?ref=hs-art-new-3

Unknown kirjoitti...

SVVK Suomen Verkkoviestintäkeskukseen liittyvä oikeusprosessi on tullut päätökseen, ja Turun hovioikeus on hylännyt Verkkoviestintäkeskukseen kohdistetut syytteet. SVVK:n tarjoamat palvelut todettiin hovioikeudessa tehokkaiksi ja koko toimintakonsepti päteväksi ja lainvoimaiseksi.

SVVK Suomen Verkkoviestintäkeskus on tarjonnut vuodesta 2008 lähtien asiakasyrityksilleen pal-velua, jossa SVVK ja asiakasyritys valitsevat yhteistyössä asiakkaan markkinoinnin kannalta toimi-vimmat näkyvyyspalvelut. Jos asiakasyritys katsoo hakemisto- tai numeropalveluyrityksen kanssa tekemänsä sopimuksen oman liiketoimintansa kannalta tarpeettomaksi, asiakasyritys valtuuttaa SVVK:n välittämään irtisanomisilmoituksen hakemistoyritykselle. SVVK ilmaisee asiakkaan tahtoti-lan näkyvyyspalveluyrityksille saamansa kirjallisen valtuutuksen nojalla.

On itsestäänselvyys, että SVVK:n toimintakonsepti on ristiriidassa hakemisto- ja näkyvyyspalvelui-den omien kaupallisten intressien kanssa, ja saattaa tästä syystä aiheuttaa tarpeettomia ylilyöntejä hakemistopalvelujen yrittäessä pitää kiinni asiakkaistaan viimeiseen asti.

Hovioikeuden päätöksen perusteella on kuitenkin selvää, että näkyvyyspalveluiden irtisanominen valtakirjavaltuutuksen nojalla on juridisesti pätevä ja tehokas tapa karsia asiakkaille tarpeettomia näkyvyyspalvelusopimuksia. Muutoinkin SVVK:n palvelumalli todettiin oikeudessa kiistattomaksi, mistä kertoo myös asiakasyritysten tyytyväisyys tuotettuja palveluita kohtaan.

Onkin kaikkien osapuolten ja ennen kaikkea asiakkaidemme etu, että SVVK:n palvelukonseptin lainvoimaisuus on todennettu nyt myös hovioikeuden toimesta, ja näin ollen toimintaamme liittyvät kyseenalaistukset on todettu aiheettomiksi.


Hovioikeuden päätöksen uutisointiin liittyen SVVK haluaa lisäksi oikaista virheellisiä tietoja, joiden mukaan yrityksen päättäjänä toimisi Jukka Tapani Mansikka. SVVK korostaa, että kyseinen henkilö ei ole ollut päättävässä asemassa yrityksessä, eikä tekemisissä SVVK:n toiminnan kanssa muutoin kuin konsulttina yrityksen perustamisvaiheessa.