tiistai 4. tammikuuta 2011

Power Balance olikin huijausta

Vuoden huuhaa-palkinnollakin palkitun Power Balance -rannekkeen valmistaja on joutunut Australiassa myöntämään, että heidän markkinointinsa oli harhaanjohtavaa. Power Balancen väitettiin lisäävän voimaa, tasapainoa ja joustavuutta. Mikään tutkimus ei kuitenkaan tue sitä, että rannekkeen hologrammilla olisi mitään vaikutusta.

In our advertising we stated that Power Balance wristbands improved your strength, balance and flexibility.

We admit that there is no credible scientific evidence that supports our claims and therefore we engaged in misleading conduct in breach of s52 of the Trade Practices Act 1974.

If you feel you have been misled by our promotions, we wish to unreservedly apologise and offer a full refund.


Luulisinpa, että edelleen löytyy niitä, jotka ovat täysin vakuuttuneita rannekkeen värähtelyiden vaikutuksista. En nyt tarkoita Teemu Selännettä ja muita urheilijoita, jotka hehkuttivat rannekkeen vaikutuksia puhtaasti rahasta.

Toisaalta, täytyy muistaa, että Australia on toisella puolella maapalloa. Siksi rannekkeen hologrammin tuottamat värähtelyt voivat olla toisenlaisia niillä, jotka roikkuvat pää alaspäin. Pohjoisella pallonpuoliskolla värähtelyt taas kulkevat päinvastaiseen suuntaan, ja siksi tasapainottavia vaikutuksia ei voida tutkia Australiassa. Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa Power Balance -rannekkeen ei ole vielä todettu olevan toimimaton.

1 kommentti:

Paholaisen Asianajaja kirjoitti...

Suomessa myydään useampaa versiota näistä hologrammirannekkeista. Kaikkein hauskinta oli lukea kuinka PowerBalance varoittaa väärennetyistä rannekkeista. Ne eivät kuulemma toimi yhtä hyvin kuin aidot BP-rannekkeet.