tiistai 13. heinäkuuta 2010

Astrologinen näkökulma

Tänään taas hieman huuhaata. Ehkä jo tällä viikolla lisää huijauksia, pitkän tauon jälkeen.

Vasta hieman myöhään löysin julkkisastrologi Tuija Uusitalon blogin Uudesta Suomesta. Ilmeisesti viimeisimmän postauksen vuoksi Uusitalon blogi poistettiin palvelusta. Eikä sinänsä ihme.

Uusitalo on myös tuttu TV:stä, mutta koska en katsele sellaisia ohjelmia, jäi Uusitalon esiintymiset sitäkin kautta näkemättä.

Uusin teksti "Presidentin ja kansan asenteet" käsittelee Halosen suhtautumista Pride-marssiin tehtyihin iskuihin. Teksti on nyt siis poistettu, mutta löytyy eri puolilta nettiä ja mm. Googlen välimuistista.

Alla muutamia hupaisimpia lainauksia Uusitalon tekstistä:

Entäpä jos homot merkitään jonkinlaisin käsivarsimerkein, välttyisimme loukkaamasta heitä.


Aivan. Entäpä jos juutalaiset ja mustalaisetkin merkittäisiin?


Liioitellaanpa hetkinen, presidentti on nimellisesti armeijan ylipäällikkö joka voisi aloittaa vaikka sisällissodan jakamalla kansan perinteisten punaisten ja valkoisten sijasta sukupuolellisesti kahtia tämän seksin takia.


Homoja henkilökohtaisesti pelkään vain homofobian tasolla, mutta jos joku rekkalesbo lyö telaketjulla päähän, niin me heterot jäämme kyllä alakynteen. Huoli on siis aiheellinen.

Perustuslakiin tulisi kirjata pykälä, ettei missään yhteiskunnallisessa portaassa tulisi toimia henkilöitä joiden vakaumus on bi- tai homoseksualismi, sillä se on pienen kansan yhteiskunnan tuho. Emme taistelleet itsenäistä Suomen heteroiden vastaisille liikkeille.


Me? Tuija varmasti johti joukkoja etulinjassa. Astraaliruumiissa.

Homoseksuaali on yhtä puolueellinen kuin mikä tahansa terroristiliike.


Tällä tavoitellaan jo homofobian Suomen ennätystä.

Pippurisumute on aika vitsikäs valinta ja sitä paitisi hyökkääjät puolustivat vain oikeuksiaan irstauilun leviämistä vastaan, joka sinällään on erittäin yhteiskuntavastuullista toimintaa.


Vitsikäs? Uusitalon huumorintaju on outo, mutta varmasti kestävä. Hän epäilemättä naurahtaisi ymmärtäväisesti käytännön pilalle ja heilauttaisi permistään, mikäli joku suihkuttaisi pippurisumutetta hänen silmiinsä.


Presidentti Tarja Halonen on syntynyt Kauriin merkkinä jouluaattona vuonna 1943 ja hänen Aurinkonsa yli kulkee tällä hetkellä vallan ja kontrollin planeetta Pluto. Sanomattakin on selvää että Pluto vahvistaa käyttäytymisessämme vallanhaluisia ja julmia puolia, silloin kun omat edut katsotaan muiden etuja tärkeimmiksi.


Nyt Uusitalo pääsee omaan aiheeseensa. Plutohan se onkin syyllinen. Tosin, Pluto ei tarkalleen ottaen ole planeetta. Mutta eihän astrologiakaan ole totta.


Astrologisesti Pluto on kaikista yhteistyöhaluttomin planeetta varsinkin silloin kun ihminen yrittää lahjoa sitä omilla alhaisilla ja kapea-alaisilla näkemyksillään. Pluto on ihmisen minuuden ja vapaantahdon yläpuolella, mitä tulee elämän manipulointiin. Pluton ollessa aktiivisena kartallamme ongelmia on tiedossa vallankäytön alueella, joka voi ilmetä väkivaltana.


Kiinnittäkään huomiota sanoihin "kapea-alainen näkemys" ja "väkivalta".

Paljastetaan kaikki ja tehdään homoista – ja lesboista reilusti merkittyjä, kuten he sitä itsekin haluavat. Näin vältämme sekaannuksen ja suojelemme lapsia ja nuoria. Samalla takaamme heteroille koskemattomuuden ja ihmisoikeudet.


Turha kai kysyä, mitä Uusitalo tarkoittaa "heterojen ihmisoikeuksilla". Tai onko hänelle jäänyt koskettelevista lesboista niin kovat traumat, että hän koskemattomuuttaan pitää suojella merkitsemällä ihmisiä käsivarsinauhoilla.

Uusitalo korjaa (14.7.)Uusitalo on myöhemmin korjannut tekstiään, sillä siitä unohtui eräs tärkeä lause. Tämän tarkoitus ilmeisesti on oikaista ne kaikki väärinkäsitykset, jotka ovat johtaneet vihaisiin reaktioihin (tai huvittuneisiin, kuten minun tapauksessani). Luonnollisesti täälläkin kunnioitetaan Uusitalon oikeutta esittää vastine. Lause kuuluu seuraavasti:

Saman tien voidaan merkitä myös heterot.


Mutta miksi? En oleta, että Uusitalo ymmärtää mitä on semiotiikka, mutta maalaisjärjelläkin pitäisi ymmärtää, että jos homot merkitään, niin heterot tunnistaa siitä, että heillä ei ole merkkiä. (Epäselväksi tosin jää, merkitäänkö myös bi-seksuaalit.)

Perustelu Uusitalon mukaan on seuraava:


Perusteluni lauseen olemassaololle liittyi akunperäisen kirjoituksen mukaan juuri Saturnuksen siirtymiseen Vaa’an tasa-arvoa ja diplomatiaa lisäävään merkkiin (22.7.2010) joka vahvistaa juuri sitä näkemystä että ollaan reilusti tasapuolisia, ilman salailua


Häh?

Ylipäätään Uusitalon tekstin seuraaminen on vaivalloista, sillä hän ei osaa kirjoittaa suomea. Lyöntivirheet ja puuttuvat pilkut ovat vielä ihan ymmärrettäviä, mutta väärät sijamuodot ja puuttuvat predikaatit ovat virheitä, jotka vaikeuttavat ymmärtämistä. Esimerkiksi lause:

Luonnollisestikaan kannata henkistä enkä fyysistä väkivaltaa.


Liekö kieltosanan puuttuminen liiallisen homokaasun aiheuttama freudilainen lipsahdus.

Viittaan tekoihin eleinä vastavoima saa aikaan aina vastavoiman.


Tämä lause taas on vielä käsittämättömämpi. Mikä on "teko eleenä"? Onko väkivalta "ele"? Mikä on vastavoima? Miksi tautologia?

Mielestäni mielenkiintoinen puhekuvio, joka on esiintynyt myös kristillisdemokraattien puheissa, on seuraava "en puolustele väkivaltaa, mutta...". Tämän jälkeen puolustetaan väkivaltaa. Vastavoima saa aikaan vastavoiman, saa aikaan vastavoiman, saa aikaan vastavoiman. En puolusta väkivaltaa, mutta oma vika, jos homo liikkuu ulkona ilman käsivarsinauhaa ja saa pippurikaasua naamalleen. Vai?

Ei kommentteja: