lauantai 19. maaliskuuta 2011

Telehallintokeskus.fi

Taas on ilmestynyt yksi uusi yritys, joka markkinoi puhelinmyyntikieltoa. Aikaisemmin oli mmm. SVVK, nyt Telehallintokeskus.fi lupaa estää puhelinmyyjien soittelut vaivaiseen 240€ (+alv 23%) -hintaan.

Telehallintokeskus on tietenkin viestintäviraston Ficoran entinen nimi. Niin tai näin, ainakin Ficora on antanut asiasta tiedotteen, jossa kertoo, että heillä ei ole mitään tekemistä ks. yrityksen kanssa.

Tuskin tulee yllätyksenä kenellekään, että näiden firmojen takana ovat itse puhelinmyyntifirmat. Näitä palveluita itse asiassa markkinoidaan puhelimitse. Kun maksat meille, niin emme enää soita. Tai kilpailijamme eivät soita, koska haluamme rajoittaa kilpailun itsellemme. Tai jotain. Pahimpia ovat yrityshakemistojen markkinoijat: en ole vielä nähnyt netissä yrityshakemistoa, joka olisi niin hyvä, että siitä kannattaa maksaa. Enkä tunne ketään, joka olisi tyytyväisenä tilannut yrityshakemistoon "näkyvyyttä". Pyytämättä saatuja laskuja ja epäselviä markkinointikäytäntöjä sitä vastoin on tullut vastaan sadoittain.

Esimerkiksi em. Svvk:n taustalta löytyy samoja henkilöitä kuin puhelinmyyntifirma Tehodiilin, joka pääasiassa markkinoi yrityshakemistoja. Ja telehallintokeskuksen takaa löytyy Mega connections -niminen firma, joka on rekisteröinyt mm. hakemistomaailma.fi ja y-haku.fi -domainit.

Sivuillaan telehallintokeskus etsii yhteistyökumppaneita seuraavasti (kirjoitusvirheet alkuperäistekstissä):

Sopiva yhteistyökumppani voi olla uusi menestyksen nälkäinen yrittäjiä jolle konseptimme mahdollistaa oman yritystoiminnan helpon aloittamisen tai jo paikkansa lunastanut telemarkkinointitoimisto.

Tarjoamme ketjun kokemuksen tuoman tuen sekä varmasti toimivaksi testatun liiketoiminta- ja myyntikonseptin.


Tästä on jotenkin vaikea uskoa, että telehallintokeskus olisi telemarkkinoijien vankkumaton vihollinen. Millaista on yhteistyön laatu? Taho, joka pyrkii kieltämään puhelinmyynnin, markkinoi puhelinmyyntikonseptia. Pukki ja kaalimaa, anyone?